yöneticilik hasebiyle atabilme yetkim olduğu doğru ancak bunu nefsi kullanamam, fevri hareket edemem. benden korkmanıza luzum yok inşallah, düşünün ve düşündüklerinizi uygun bir üslubla yazın inşallah. kardeşimi tatlı servimli bulmanız beni mutlu eder, beni öyle bulmamanız ise beni üzmez siz merak etmeyin. yine de Allah için sevmeniz güzel ben de aynı niyetle forumdaki herkesi seviyorum, lakaal burdaki insanlar nette nefse hoş gelecek saçma sapan işlerle yerlerle iştigal etmeyip burda zaman geciriyorlar, bu bile burdaki kardeşlerimi sevmeye yeter. _________________________________________________
Evvela 10-12 kişilik tam tencere için Malzemeler:
3 kg itina ile sinirlerinden ve yağından sıyrılmış kırmızı et.. 3 kg idealidir 2,5 ta gayet iyidir 2 den az olursa bişeye benzemez,zaten bende 2,5 tan aşağısına elimi sürmem.. :
7 su bardağı pirinç
3-4 patates
2-3 soğan
6lt cola turka (yine savaş çıkmasın isteyen ayran içer)
5kg yoğurt
1,5 kg domates
1,5 kg salatalık
1 kıvırcık maruldu falandı filandı yündü tüydü keçeydi arzunuza göre salatayı daha çeşitlendirebilirsniz
Yapılışı: et düdüklü tencerede 45 dakika haşlanır sadece etin üzerine tuz atın ve bir bardak souk su ekleyin.. o pişerken siz pirinci bir tencerede kavurun daha sonra bir cm lik kalınlıkta soğanı ve patatesleri doğrayın ve asıl maklube tenceresinin tabanına önce soğanlar olmak üzere döşeyin üstünede patatesleri döşeyin sonra kavurduğunuz pirinçten bir katman pirinç serin üstüne bir katman et onunda ustune tekrar pirinç ve onunda ustune tekrar et tabii arada tuz atarsanız ii olur.. ardından domatesi ve salatalığı küp küp kaşığa gelecek şekilde doğrayın ve sonra sininin üzerine evvela pişen tencereyi ters cevirin (piştiğini yanık soğan kokusundan anlayacaksınız)
etrafınada resmlerde gördüldüğü gibi papatya modeli yada halka modeli şeklinde salatayı ve yoğurdu serin..
Öneri: maklubeyi yapacağınız tencereyi daha hiçbirşey koymadan sıvı yağ ile içini yağlarsanız (hem dibini hem yanlarını) tersini cevirdikten sonra rahatca tencere çıkar.
Dikkat: acele ile başlamayın ve yoğurtsuz sakın yemeye kalkmayın ağzınız yanar... olice: ;D
bu gune kadar hep ben cevirdim tencereleri ve hep bensiz başlayan bi sazan oldu ;D tabi tencereyi mutfağa götürdüğüm sıra orda olmuyorum ve açlar ordusundan bir sazan yemeğin güzelliğinden ve açlığından olsa gerek abisini beklemeden başlıyor tabi bende gelip bakıyorum mesela husrev abi başlamış, diğerleri bekliyor, bende diyorumki eeeeevvvettt husrev abimiz başladığına göre bizde başlayabilirz ;D tabi ilk etapta yediği boğazında kalıyor sazanlığının farkına varıyor bir an ama kısa sürüyor çünki ben başlayınca herkes yemeğe dalıyor kimse onun acemiliğine aldırış etmiyor ;D
veeeeeeeeeeee iştee şahser........