Kurban Bayramı

HaberRss

Haber Robotu
bayram.jpg
Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla ortaya çıkan rahatsızlıklardan dolayı uzmanlar vatandaşları uyarıyor.Özellikle ‘reflü’ konusuna dikkat çeken Lokman Hekim Hastanesi doktorlarından iç hastalıkları ve gastroloji uzmanı Dr. Gökhan Kabaçam, “Kurban sofralarında mideye aşırı yükleme yapıldığı için mide esniyor ve bu da reflüyü tetikliyor.” diyor. Kurban Bayramı’nda sürekli katı yiyecekler tüketildiği için bayramdan sonra hastaneye vatandaşların en çok kabızlık şikâyetiyle geldiğini belirten Kabaçam, “Reflü ve hazımsızlığa bağlı şikâyetler daha çok kliniğe başvuruyorlar. Endoskopi ihtiyacı olan hastalar artıyor. Bağırsak tembelliği hastalığı olan insanların kabızlık ishal gibi rahatsızlıklarında artış oluyor. Bizde çok güzel gelenekler var, dinimiz de bunu istiyor. Bu etin hepsini yemek değil, daha çok dağıtmamız hem sağlığımız hem de dinimiz açısından uygun olur.” ifadelerini kullanıyor. Kabaçam, mide rahatsızlığı olanlara şu tavsiyelerde bulunuyor: “Bir defada çok yeme mideyi genişleteceği için reflüyü tetikler. Ne yenilirse yenilsin azar azar ve sık öğünlerle beslenmeli. Yemek borusu ile midenin arasındaki kasın gevşemesiyle asit ve gıdalar yukarı kaçar. Yağ, baharat, sos gibi gıdalar, çay, kahve sigara gibi içecekler o kasın gevşemesine neden olur.”

Devami...
 
Üst