NuruAhsen
Sonsuz Temâþâ
Kandil Simidi tarif 1
Malzeme:
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
3/4 küçük paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
Tuz, susam ve çörek otu
Hazırlanışı:
Dört su bardağı unu tezgaha eleyerek koyun ve artanına havuz yapıp içine erimiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, kabartma tozu, şeker, tuz ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz inceliğinde topaklar koparıp parmak kalınlığında olacak gibi çubuk yapıp iki ucu birleştirin ve simit şekli yapın. Simitleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurtanın sarısını fırçayla sürüp kiminin üzerini yoğun bir şekilde susamla kaplayın kiminin üzerine de çöre otu serpiştirin. 200°C ısıda firma atın ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzeme:
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
3/4 küçük paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
Tuz, susam ve çörek otu
Hazırlanışı:
Dört su bardağı unu tezgaha eleyerek koyun ve artanına havuz yapıp içine erimiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, kabartma tozu, şeker, tuz ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz inceliğinde topaklar koparıp parmak kalınlığında olacak gibi çubuk yapıp iki ucu birleştirin ve simit şekli yapın. Simitleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurtanın sarısını fırçayla sürüp kiminin üzerini yoğun bir şekilde susamla kaplayın kiminin üzerine de çöre otu serpiştirin. 200°C ısıda firma atın ve üzeri kızarana kadar pişirin.