İstikrarlı bir Kur'an okuru olmak

Þefkat_

Well-known member
Müslümanlar en büyük gücü Kur’an’a sarılmakla elde edebilirler. Müslümanların en büyük ortak noktaları şüphesiz “Kur’an ve Sünnet”tir. Kur’an’ı okumak, Kur’an’ı anlamak, Kur’an’ı düşünmek ve en önemlisi onu yaşamak en büyük şereftir.

Kur’an genelde bütün insanlık için, özelde ise müminler için hayat rehberidir. Allah (c.c) hayat kitabımızda şöyle buyuruyor:
“Bu kitap kendisinden şek ve şüphe bulunmayan bir kitaptır. Muttakiler hidayet kaynağı rehber klavuz ve yol göstericidir” (Bakara 2/2)

Dikkat edilirse, Kur’an Allah’a karşı sorumlukların bilincinde olanlar için bir hidayet ve rehber olduğu söylenmektedir.

Dolaysıyla Müslümanlar Kur’an’ı ne kadar iyi tanırlarsa kendilerini de bir o kadar iyi tanırlar. Çünkü Vahiy insanın bütün özelliklerin kapsamaktadır. Hayat rehberimizde bir müslümanın günlük hayatında nasıl hareket etmesi gerektiği bütün detaylarıyla anlatılmıştır.

Kur’an bilgisi bütün bilgileri kapsamaktadır. Gerçek bilgiye ancak vahiy ile ulaşabiliriz. Bunun için vahiy bilgisi dışında kalan bütün bilgiler in mutlaka tarihin çöp sepetine atılması gerekmektedir.

İstikrarlı bir Kur’an okuru olmak: Ben insanım, ben müslümanım diyen kişinin Kur’an ile bağını canlı tutmasıdır. Hayata vahyin penceresinden bakmasıdır. Kur’an’ı belirli günlerde değil, belirli aylarda değil deyim yerindeyse her gün okumasıdır. Hatta bir “Kur’an Günlüğü” tutmasıdır.

Şu bir gerçektir ki; Bugün Kur’an bir vadide bizler ise bir vadide kalmışız. Kur’an hayatımızda değil evimizin en ulaşılmaz yerinde duruyor. En son ne zaman Kur’an okuduk? En son hangi ayet üzerinde düşündük?

Evet, bu ve buna benzer soruları çoğaltmak mümkündür. Bu soruları birey olarak kendimize sormalıyız. Bugün sormazsak yarın sormak için çok geç olabilir!

Gerçekten Kur’an okuyan bir insan kâinata meydan okur. Kur’an insanı geriye değil aksine daha ileriye götürür. Kur’an insanı bedevi değil medeni yapar. Medeniyetin yolu Kur’an’dan geçer.

Allah’ın ölümsüz sözlerini istikrarlı bir şekilde okumak ve yaşamak duasıyla…

Sevgi ve dua ile.

Ziya Gündüz
 

teblið

Vefasýz
Dolaysıyla Müslümanlar Kur’an’ı ne kadar iyi tanırlarsa kendilerini de bir o kadar iyi tanırlar. Çünkü Vahiy insanın bütün özelliklerin kapsamaktadır. Hayat rehberimizde bir müslümanın günlük hayatında nasıl hareket etmesi gerektiği bütün detaylarıyla anlatılmıştır.

işte Yazıdan aldığım şu paragraf yazının anafikri olsa gerek..veya can alıcı noktamı desem;

Bu gün başımıza ne geliyorsa İlahi kitabı tam olarak anlayamadığımızdan ve hayatlarımıza tatbik edemiyişimizden kaynaklanıyor maalsef;
İşimize geleni alıyor ,işimize gelmeyeni almıyoruz..Nasıl işse bu da?

oysaki akıl sahibleriiçin bir yol gösterici ve şeriat 'ken yolunu şaşırmış klavuzunu kaybetmiş beyhude insanoğlu
.
Yüce Allah Kuranda;
(Ey Peygamber!) Bu, bir mübarek Kitaptır ki, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdik Gerçekten bu Kurân, (insanları) en doğru yola iletir ve salih ameller işleyen müminlere büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler
İndirdiğimiz bu Kuran, mübarek bir Kitaptır.

Ona uyun ve hükümlerine karşı gelmekten sakının ki, Allahın rahmetine erişesiniz.buyurmuştur.

İnsanlık ne zaman Kurana yönelmiş ve onu rehber edinmişse, en ileri medeniyete sahip olmuştur. Peygamberimiz (a.s.) bu gerçeği şöyle dile getirmiştir:

Şüphesiz ki Allah, Kuranla amel edenleri yükseltir, ona uymayanları düşürür ve geri bırakırÖyle ise Kurana sımsıkı sarılınız, onu önder ve rehber edininiz. Çünkü Kuran, âlemlerin Rabbi Allahın mübarek bir kelâmıdır.

cenabı HAKK bizi kurandan ayırmasın ,hem dünyada hem kabir de hemde mahşer_i Kübrada



..
 

LEVLAK

Well-known member
Okumak, anlamak,düşünmek ve yaşamak

Neresindeyiz ki biz bunların? Daha ilk basamağı geçebildik mi?:030: Ki zaten asıl gaye olan yaşamak için ilk basamak olan okumanın yeterli olmadığını görüyoruz. Hadi ilk basamağı geçtik diyelim. Sonra anlamamız gerek (tam manasıyla biraz zor ya) onu da geçtik diyelim. Bunlardan sonra yaşamak için bir de düşünmek lazım. Eee ben bu zincirin daha ilk iki halkasında takılmışken son halkaya nasıl ulaşacağım yahu :030: C.H. tevfik ihsan eylesin hakkıyla okuyan, anlayan, düşünen sonra yaşayanlardan olmamız için. Amin...
 

fzt

Member
yazıda geçtiği gibi Kuran-ı Kerim günlükleri tutan bir yazar var: Münib Engin Noyan. "Kuran Günlüğü" isminde bir kitabı var. (3 ayrı kitap aslında ama en son bütün halinde basılmış olanını da gördüm.) Allah ondan razı olsun, bir zamanlar Kuran-ı Kerim'e uzaktan bakıp nasıl anlamak nasıl yorumlamak lazım ki diye düşünürken, bana bir bakış açısı kazandıran, Kuran-ı Kerim'e yaklaşma konusunda bana yol gösteren bir kitaptır. Herkese tavsiye ederim.


Kuran Günlüğü 1
getimageV3.asp

Münib Engin Noyan
MİM YAYINCILIK

'Kur'an Günlükleri' asla akademik değeri olan bir çalışma olma iddiasında değil, olamaz da - buna bencileyin fakirin ne ilmi yeter, ne görgüsü - bilgisi, ne de feraseti. Bunu herkes bilir, bilmeyenler de bilvesile öğrenmelidir. 'Kur'an Günlükleri', Rabbine kulluk edebilme ateşiyle yanan, bunun için de O'nun İlahi Kelamında, mubarek Kur'an'da beşer diline döktüğü Murad-ı ilahisini aşk ile cehd ederek anlamaya-kavramaya, giderek içine sindirip hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmeye çalışan herkesi, tabii ki önce Müslümanları, sonra da aklı eren, gönlü coşan her türlü inanç sisteminin mü'minlerini, Hakikat Bilgisinin bu eşsiz ve nihai kaynağıyla kendi öz gayretiyle muhatap olmaya, kucaklaşmaya, yani bir anlamda kendi 'Kur'an Günlüğü'nü tutmaya bir davettir aslında!SİTE:
 
Üst