Insanimizin okumama sebepleri nelerdir?

Insanimizin okumama sebepleri nelerdir?

  • Kitap okuma alýþkanlýðýnýn olmamasý:

    Kullanılan: 43 55.8%
  • Yeterince zaman bulunamamasý

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Boþ zamanlarýnda yoðun olmasý

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Tv, video ve sinemanýn tercih edilmesi

    Kullanılan: 25 32.5%
  • Kitap fiyatlarýnýn yüksek olmasý

    Kullanılan: 1 1.3%
  • Dersleri sebebiyle okuyamama

    Kullanılan: 2 2.6%
  • Diðer sebepler

    Kullanılan: 5 6.5%
  • cevap yok

    Kullanılan: 1 1.3%

  • Kullanılan toplam oy
    77

FaKiR

Meþveret Bþk.
bak sen su uyaniga :) , para birimi YTL idi hemen euro ya cevirmis ,
ustelik 4 -5 kat arttirmis, arkadas kazigi dedikleri bu olsa gerek==)
 

nurhadimi

üye Sorumlusu
Allah Razi Olsun Arkadasim,
dusunmen yeterli....

çayini rahat rahat içmeye devam edebilirsin:)



ayyyy simdi daha bi boğazımda kaldı



şakası bile hoş değil di mi

bir müminin diğer mümin kardeşini çıkarları doğrultusunda kullanması



HAKKINI HELAL ET KARDEŞİM HAKİKATEN SÖYLÜYORUM ŞİMDİ İSTERSEN GÖNDEREYİM


GERÇEKTEN ÇOK CİDDİYİM SELAMETLE ALLAH'A EMANET OL
 

Huseyni

Müdavim
"Kitap okuma alışkanlığım yok" demek, "Kitap okumaya niyetim yok" demektir. O alışkanlığı kazanmak için okumak lazım. Hiç değilse birkaç sayfa günlük okunmalı, istikrar sağlanmalı. Zamanla görülecekcek sonuç; okumayı çok seveceksiniz. Birkaç sayfa sizi tatmin etmeyecek. Okuduğunuz sayfa sayısı her geçen gün daha da artacak (şahsen 3-5 sayfayla başladım, bi ara 140 sayfaya kadar çıktım. Şimdilerde ise ortalama 15-20) Okumadığınız da manen boşluk hissedeceksiniz.
 
Evlerimize televizyon girdikten sonra toplumumuzda çok şey değişmiştir bunu biz gözlemleyemedik ya çok küçüktük yada yoktuk. Hepimiz yaşıyoruz ki cebimize telefon girdikten sonra toplum olarak çok değiştik. Bireyler basitleşti insani değerler yıprandı, bu ulaşılabilirlik eskide yaşanan ulaşılmazlığın kattığı hasreti, muhabbet özlemini, sohbet ihtiyacını bitirdi. Mektup diye bir kültür yok artık kısa mesajlarla devrik cümle kurmak kelimeleri eksik yazmak ve argo revaşta. Mktup yazmanın edebi ve adabı okullarda öğretilirdi. Ve internet insanları birbirinden soğuttu, ıssızlaştırdı, kimsenin kimseye ihtiyacı kalmadı, herkezi kabuğuna çekti ve kitle iletişim araçlarının vurduğu son darbe diyebiliriz.. Ayrıca E-kitaplar indirilip okunabiliyor, yazara hiçbir katkısı olmuyor. İnsanlar bu teknolojik çılgınlıktan kafasını bırakın kitaplara çevirmeyi ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına bile çevirmemeye başladı. Aslında çok tehlikeli ama galiba 7 den 77 ye herkezin işine geliyor. Tehlikeyi sezende sezmemiş gibi yapıyor..
 

cehbezaYSV

New member
Öyle bir devirde yaşıyoruz ki insanlar artık kitap okumayı tercih etmıyorlar.Fakir bir mahallede bile en az 2 evde bilgisayar mevcut.Dikkat edersenız artık çocuklar sokaklarda evcilik oynamıyor.Büyükler eskiden sadece haber izlerdi şimdilerde facebookdan çıkılmıyor.Kütüphaneler sadece ödev araştırmaları için kullanılır hale geldi.teknolojinin bukadar kullanılabilir hale gelmesi insanları bence iyi etkilemedi.Okullarda ögretmenler bile artık ödevleri bilgisayardan araştırma olarak veriyor.çocuklar masal okumak yerine çizgi film izliyor.Benim geniş bir kütüphanem var fakat bende kitap okuyamıyorum.Aslında SADECE ELİMİZDEKİLERİNİ OKUMA FIRSATINI YAKALAYABİLSEK çok güzel şeyler başarabiliriz.Bunları düşünecek olursak teknoloji hernekadar bizlere kolaylık olsada gizliden gizliye beynimizi kemiren birer hastalıktır.İnsanlar dini toplantılarını evlerinde düzenlemek yerine internet üzerinden yapıyorlar.GÖRSELLİK ÖLDÜMÜ ACABA?
 

Nilüfer

Member
Biz çok bilen bir millet olduğumuz için okumuyoruz(!)

Başkaları örneğin sağlıklı bir yaşam için kitap okur ama biz yani Türkler iş sağlığa geldiği an '' bize birşey olmaz!'' deriz.

Bir zamanlar amerikan uzay üssü nasa mars'ın yüzeyinde su olma ihtimalini arttıran bir bulguya rastlamıştı. Bütün dünya o akşam bu habere kilitlendi, diğer gün ise gazetelerde birçok insan bu haberi okudu ama Türkiye'de o aakşam ne mars ne de uzayda hayat ihtimali konuşuldu, çünkü Türkiye'de o akşam galatasaray- fenerbahçe maçı vardı. Diğer gün ise spor gazetelerinin satışı arttı.

Kısacası, garip milletiz vesselam...
 

faris

Well-known member
eskiden toplu taşıma araclarında özellikle de istanbulda kitap okuyanlar görürdük, şimdi ise ellerinde cep telefonu ile oyun oynuyorlar..
 
Üst