Bugün yaptım bu tarifi pastası yumuşak hafif oldu.yanlız kremasını dökmeden pandispanyaların üzerine süt veya şekerli suyu biraz dökersek daha güzel oluyor.
Pandispanya tarifi.
4 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1su bardağı un
kabartma tozu.
Yapılışı:
Şekerle yumutayı mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Sonra diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz.
yağlanmış tepsiye ben bir de şeker serpiyorum yapışmasın diye döküyoruz malzemeleri.170 derecede önceden ısıtılımış fırana koyuyoruz.20 dakika hiç açmıyoruz fırını yoksa kabarmışsa iner.
Piştiğini anlamak için kürdan batırıp bakıyoruz kürdan hamur olmamışsa pişmiştir.Yanlız tam zamanında çıkarmalıyız çok pişerse kuruturuz pandispanyayı.Pişince fırından alıp üzerine bir kapla kapatıp bekletiyoruz.
Soğuyunca 2ye kesip istediğimiz gibi yapıyoruz pastayı.
Pandispanya tarifi.
4 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1su bardağı un
kabartma tozu.
Yapılışı:
Şekerle yumutayı mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Sonra diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz.
yağlanmış tepsiye ben bir de şeker serpiyorum yapışmasın diye döküyoruz malzemeleri.170 derecede önceden ısıtılımış fırana koyuyoruz.20 dakika hiç açmıyoruz fırını yoksa kabarmışsa iner.
Piştiğini anlamak için kürdan batırıp bakıyoruz kürdan hamur olmamışsa pişmiştir.Yanlız tam zamanında çıkarmalıyız çok pişerse kuruturuz pandispanyayı.Pişince fırından alıp üzerine bir kapla kapatıp bekletiyoruz.
Soğuyunca 2ye kesip istediğimiz gibi yapıyoruz pastayı.