evliyim ancak karımı sevmiyorum

turk.mavisi

Yeni Üye
7 yıldır evliyim ancak evlenme şeklimiz bile bir tuhaftı karım bana kaçtı geldi ve neye uğradığımı şaşırdım bi anda evli buldum kendimi. hiç sevmediğim halde 7 yıl sürdürdüm evliliğimi ikide çocuğum oldu. halada sürüyor evliliğim ancak karı koca ilişkimiz tamamen bitti karımın bana karşı bir isteği benimde ona karşı bir isteğim kalmadı evde sanki iki yabancı gibi dolaşır olduk. dediğim gibi iki çocuğum var ve onların hatrına sürdürüyorum bu evliliği ancak biri ile tanıştım ve ona deli gibi aşık oldum sevmenin sevilmenin nasıl birşey olduğunu öğrendim. boşanmak istiyorum boşanmam doğru olur mu size sormak istiyorum. eşim bana karşı çok ilgisiz şöyle söyleyim eve iki kadın getirsem kim bunlar demez. boşanmakla günah işlemiş mi olurum?
 

nurul reþha

Well-known member
Öncelikle yaşadığınız durumun hem sizin hemde evin diğer bireyleri için çok sıkıntılı bir olduğunu dile getirmek isterim.Bu linki incelemenizi tavsiye ederim.Kişisel yorumum gelince; Yaşadığınız durumu sizden iyi kimse bilemez ve anlayamaz ancak eşinizi dinlesek onunda muhakkak kendince haklı yanları vardır.Her zaman için yıkmak kolay yapmak zordur.Ancak size tavsiyem şu olabilir ki mücadele edin.Evlilik nedir nasıl olmalıdır?Kuran ve sünnet çerçevesinde yeniden bir başlangıç yapın bu çok zor olacak belki ama temeli sağlamlaştırın.Evlilik bir gemi ve kaptanı erkektir.Lütfen iletişimi kesmeyin.

http://www.risaleforum.net/islamiye...amiyet/27758-evliyim-ve-esimi-sevmiyorum.html
 

turk.mavisi

Yeni Üye
ama sevgi namına birşey yok,ve ben bir başkasını seviyorum çaresizim. 7 sene zaten mücadele ettim bitmesin diye ama sevgi görmüyorum ilgi görmüyorum tam anlamıyla bir ot var karşımda özür dilerim ama öyle.
 

nurul reþha

Well-known member
Durumun iç yüzünü bilmeden ben size evlenin boşanın diyemem kardeş.Sizi empati kurarak anlamaya çalışırım yalnızca.Allah yardımcınız olsun ve isabetli kararlar verdirsin inşallah.Günümüzde bu tür olaylarla maalesef ki sıklıkla karşılaşıyoruz.Bu çok boyutlu bir iş etraflıca düşünüp bir karar almanız gerekiyor ve vereceğiniz kararın başka insanlarında (eşinizin ,çocuklarınızın,ailenizin) hayatını etkileyeceğini unutmayın.
Ben şahit olduğum bir olayı beyan edeceğim: Gördüğüm yakından tanıklık ettiğim bir olayı aktaracak olursam 'evli iki çocuk babası bir adam çalıştığı iş yerindeki bir bayana aşık oluyor.Evinden ve eşinden şikayetçi olmakla birlikte 20 yıldır evli ama her an eşine ve evdekilere tatsızlık yaşatarak geçirmiş.Kadına sorduğumda yapmış olduğu fedakarlıkları anlatıyor, kadın gözüyle haklı.sonra gidip erkeği dinliyorsun bir bakıyorsun o da kendince haklı.Adam bırakıp gitti her şeyini, 20 yılını. bu geride kalanlar için çok acı oldu.Sonra ne mi oldu hissiyat, bu adam bir kaç ay sonra çıkıp geldi.
Eskilerde bir söz var doğruluğu tartışılır derler ki yastık değişir yazgı değişmez.
Siz şu an evinizin ve yaşadıklarınızın etkisi ile eğer biri size ilgi göstermiş ise günebakan çiçeği gibi ona yönelebilirsiniz.Bu gerçekten sevgimidir.Karşınızdaki insanında ilgisi bitince o halde sizinde sevginiz bitecek.
Evlenince herşey farklı oluyor derler sanırım doğru sevgi saygı ve paydanın büyük kısmını fedakarlık oluşturuyor.
Alın eşinizi karşınıza 'E.K.P' yani Evliliği Kurtarma Planı yapın sakince birbirinizi kırmadan beklentilerinizi yapmanız gerekenleri birbirinize olan vazifelerinizi hoşalnıp hoşlanmadığınız davranışları konuşun karar sizin.Ama boşansanız da sonrasının iyi olacağının garantisi yok o zaman da daha farklı sıkıntılar yaşayabilir ve pişman olabilirsiniz.
 

turk.mavisi

Yeni Üye
bu söylediklerinizde çok haklısınız elbetteki. bende bunları düşündüğüm için bu kadar sne bu evliliği sürdürdüm. ancak bakıyorumki artık olnmuyor eşim beni taşıyamıyor. ben şuan aşk yaşadığım insanı bile kandırdım esasında şerefsizlik bende ona evli olduğumu çocuk sahibi olduğumu bile söylemedim o masumuda kandırdım. ancak o öyle iyi bir insanki bana dediği yuva bozan olmak istemiyorum. sen çocuklarına karına dön dedi. ben onu kaybetmke korkusuna söyleyememiştim zaten. şu bi gerçek ben bu insanla görüşsemde görüşmesemde benim evliliğim bitmiş bir vaziyette bu bi kaç yıl önceden beri böyle. bizim karıkoca ilişkimiz dahi yok. sadece aynı çatıyı paylaşan iki arkadaş gibiyiz. bu durumda ne yapabilirimki günaha girmek istemiyorum zaten diğer kişiyi kandırarak yeterince günaha girdim.onun da ahını almak istemiyorum ümit verdim iki arada bi derede kaldım bir çocuklarımı düşünüyorum birde sevgimi aşkımı düşünüyorum. karımı sevsem bunların hiçbiri elbetteki olmazdı. onunda ilgisi alakası yok taşıyamıyoki beni yakıştırmıyorum bile yanıma.
 

ASHAB-I BEDR

Well-known member
ama sevgi namına birşey yok,ve ben bir başkasını seviyorum çaresizim. 7 sene zaten mücadele ettim bitmesin diye ama sevgi görmüyorum ilgi görmüyorum tam anlamıyla bir ot var karşımda özür dilerim ama öyle.

Bir de o " ot 'a " sorun bakalım !..

Belki sorun saksıdadır...

Ot 'a sorun bakalım belki o saksıyı değiştirmek ister !...




 

bir demet

Yeni Üye
peki ne yaptınız merak ediyorum..? Hala hem kendinizi hem onun hayatını hemde masum bir sevgiyle size gönül veren kişinin hayatını mahvediyor musunuz, bu evliliği sürdürerek...? Yada düzelttiniz mi..
 
Üst