ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“Rûhun sıhhati az günah işlemek, bedenin sıhhati az yemektedir.”

“Sevgi seni konuşturur, korku rahatsız eder, hayâ susturur.”

“İnsanlar Allahü teâlâdan korktukları müddetçe, doğru yolda yürürler. Bu korku kalblerinden gitti mi, yollarını kaybederler.”

“Bir kula bak, vaktini boşa harcıyorsa, boş şeylerle vakit geçiriyorsa, Allahü teâlâyı anmıyorsa, bilesin ki, Allahü teâlâ onu sevmiyor.”

Zünnûn-ı Mısrî hazretleri
 

garp

Active member

Sevgiden, tortulu bulanık sular arı-duru bir hale gelir. Sevgiden, dertler şifa bulur. Sevgiden, ölüler dirilir. Sevgiden, padişahlar kul olur. Bu sevgi de bilgi neticesidir.


(Hz.Mevlana)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Eyvah! Aldandık. şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zâyi ettik. Evet, şu güzerân-ı hayat, bir uykudur; bir rüyâ gibi geçti. şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider.

Kendine güvenen ve ebedî zanneden mağrur insan, zevâle mahkûmdur; sür'atle gidiyor. Hâne-i insan olan dünya ise, zulümât-ı ademe sukut eder. Emeller bekàsız, elemler ruhta bâkî kalır.

Bediüzzaman said nursi
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“Her kim nefsin istek ve arzularını yerine getirerek azalarını memnun ederse, kuşkusuz kalbinde nedamet ağacını dikmiş olur.

Ebu Yahya el-Varrâk k.s.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“İki şey beni dünya lezzetlerine gönlümü kaptırmaktan alıkoyar. İlki ölümü hatırlamak, ikincisi de hesap vermek üzere Allah Tealâ’nın huzuruna çıkacak olmak!”



İbrahim Teymî rh.a.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“Dünya ve ahirette vakit ve kalpten daha üstün ve güzel bir şey yok. Ama sen her ikisini de zayi ediyorsun.”


Ebü’l-Abbas Dîneverî rh.a
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“Biz kimi insanlar gördük ki onlar, yaptıkları ameller ile riya yapıyorlardı, şimdi ise öyle insanlar var ki yapmadıkları ameller ile riyakârlık yapıyorlar.”


Fudayl b. İyâz rh.a.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



“Günahın küçüğüne bakma! Kendisine karşı günah işlediğin zatın (Cenab-ı Hakk’ın) büyüklüğüne bak. Eğer günahı küçük görürsen Allah Tealâ’nın azametini küçük görmüş olursun.”


Veysel Karanî rh.a.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.


“Allah korkusu sebebiyle bir damla gözyaşı akıtmam, benim için bin dinar sadaka vermemden daha iyidir.”


Abdullah b. Amr b. Âs r.a.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



Kendi ayıplarınız dururken başkalarını ayıplamaktan vazgeçmedikçe kâmîl îmân sâhibi olamazsınız. O hâlde, başkalarının ayıplarına bakmadan evvel kendi ayıplarınıza bir göz atın; onları düzelterek işe başlayın!


Hasan-ı Basrî -kuddise sirruh
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



Ey yolcu


Kendine gel ey yolcu! Kendine gel! Akşam oldu; ömür güneşi batmak üzere…

Gücün kuvvetin varken; şu iki günceğizde olsun cömertlikte bulun, iyi işler yap…


Elde kalan bu kadarcık tohumu, yani ömrünün geriye kalan son senelerini iyi ek, iyi harca da; şu iki nefeslik ömürden uzun bir ömür elde edesin…

Çok kıymetli olan bu ömür kandili sönmeden aklını başına al da, fitilini düzelt, çabucak yağını koy, yani iyi işler yaparak son günlerini amel ve ibadetle geçir, gönül kandilini uyandır.

Aklını başına al da; bu işi yarına bırakma. Nice yarınlar geldi geçti. Hemen tövbe ve istiğfar ile işe başla ki, ekin mevsimi, iyilik günleri büsbütün geçmesin.

Öğüdümü dinle, beden güçlü bir bağdır. Bizi iyilikten alıkor. Hakk yolunda sana engel olur. Yenileşmek, kendini tamir etmek istiyorsan, eskiyi çıkar at; bedene ait isteklerden vazgeç; rûhanî zevkleri, mânevî heyecanları ara.”

Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rûmî (k.s.)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



Bir Rüya
Abdülkadir Geylanî k.s. Hazretleri, Fütuhu’l- Gayb’da anlatıyor:
Bir rüya gördüm, bir ihtiyar bana sordu:
- Kul için Allah’a yakınlık nasıl olur?
Cevap olarak:
- Bunun öncesi ve sonu var, dedim ve sonra devam ettim: Öncesi, geçici ve kötü işleri bırakmak. Sonu ise Allah’tan razı olmak. O’na teslim olup candan bağlanmak.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



Can da ne oluyor, ince mercan da ne oluyor, canan için harcanmadıktan sonra!

Hz. Mevlâna (K.S.)


Senden geriye kalan senin sayılmaz.

Sadi-i Şirazî (K.S.)
 
Üst