Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
yemek esnasında atılan fırcalar..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 37939" data-attributes="member: 1"><p><strong>Ynt: yemek esnasında atılan fırcalar..</strong></p><p></p><p style="text-align: center">[html]</p> <p style="text-align: center"><table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td colspan="4">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr></table></p> <p style="text-align: center"><table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr> </p> <p style="text-align: center"><td width="24">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></p> <p style="text-align: center"><td width="196" align="left">[url="javascript:;"][img]http://www.maksimum.com/yemeicme/images/tarif/ymk_803_s.jpg[/img][/url]</td></p> <p style="text-align: center"><td valign="middle" bgcolor=#6178A0 align="center"><table width="220" border="0" cellspacing="0" cellpadding="6"><tr></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><td valign="top"><font class="yemeicme_baslik1">Maklube</font><font class="yemeicme_baslik2">(4 Kişilik)</font></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><font class="yemeicme_baslik2">Malzemeler:</font></p> <p style="text-align: center"><font color="#FFFFFF">750 gram kuşbaşı et</p> <p style="text-align: center">2 su bardağı pirinç</p> <p style="text-align: center">3 su bardağı sıcak su</p> <p style="text-align: center">3-4 adet orta boy patates,</p> <p style="text-align: center">1 çay bardağı konserve bezelye,</p> <p style="text-align: center">1 adet orta boy havuç,</p> <p style="text-align: center">tuz, karabiber,</p> <p style="text-align: center">1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin</p> <p style="text-align: center"><u>Pilav için:</u></p> <p style="text-align: center">2 su bardağı pirinç</p> <p style="text-align: center">3 su bardağı sıcak su</p> <p style="text-align: center">Yarım su bardağı mısırözü yağı,</p> <p style="text-align: center">Tuz</p> <p style="text-align: center">Patatesleri kızartmak için:</p> <p style="text-align: center">1 su bardağı sıvı yağ,</p> <p style="text-align: center">1 adet et suyu tableti (arzuya göre)</p> <p style="text-align: center"></font></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></td></tr></table></td><td width="10">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr></table></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"></p> <p style="text-align: center"><tr><td width="24"></td><td></p> <p style="text-align: center">[b]HAZIRLANIŞI :[/b]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.</p> <p style="text-align: center">a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.</p> <p style="text-align: center">b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.</p> <p style="text-align: center">c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></td></p> <p style="text-align: center"><td width="10">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr></p> <p style="text-align: center"></table></p> <p style="text-align: center"><table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"></p> <p style="text-align: center"> <tr><td height="20"></td></tr></p> <p style="text-align: center"></table></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"></p> <p style="text-align: center"> <tr> </p> <p style="text-align: center"> <td width="24"></td></p> <p style="text-align: center"> <td bgcolor="607AB2">[img]http://www.maksimum.com/yemeicme/images/yemekler.gif[/img]</td></p> <p style="text-align: center"> <td width="10"></td></p> <p style="text-align: center"> </tr></p> <p style="text-align: center"></table></p> <p style="text-align: center">[/html]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 37939, member: 1"] [b]Ynt: yemek esnasında atılan fırcalar..[/b] [center][html] <table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td colspan="4">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr></table> <table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr> <td width="24">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td> <td width="196" align="left">[url="javascript:;"][img]http://www.maksimum.com/yemeicme/images/tarif/ymk_803_s.jpg[/img][/url]</td> <td valign="middle" bgcolor=#6178A0 align="center"><table width="220" border="0" cellspacing="0" cellpadding="6"><tr> <td valign="top"><font class="yemeicme_baslik1">Maklube</font><font class="yemeicme_baslik2">(4 Kişilik)</font> <font class="yemeicme_baslik2">Malzemeler:</font> <font color="#FFFFFF">750 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 3-4 adet orta boy patates, 1 çay bardağı konserve bezelye, 1 adet orta boy havuç, tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin <u>Pilav için:</u> 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı mısırözü yağı, Tuz Patatesleri kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet et suyu tableti (arzuya göre) </font> </td></tr></table></td><td width="10">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr></table> <table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr><td width="24"></td><td> [b]HAZIRLANIŞI :[/b] Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim. a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim. b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim. c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım. </td> <td width="10">[img]http://www.maksimum.com/i/b.gif[/img]</td></tr> </table> <table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr><td height="20"></td></tr> </table> <table width="465" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td width="24"></td> <td bgcolor="607AB2">[img]http://www.maksimum.com/yemeicme/images/yemekler.gif[/img]</td> <td width="10"></td> </tr> </table> [/html][/center] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
yemek esnasında atılan fırcalar..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…
Üst