Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Yemeklerimiz ve Yemek Tarifleri
yaz turşusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="alanyacan" data-source="post: 1372" data-attributes="member: 38"><p><strong>yaz turşusu</strong> </p><p>aslında malzemeler yaza daha uygun ama çarşıda bulunabiliyor biber mesela.</p><p>-bir kilo kadar biber yada patlıcan yada börülceyi yıkayıp doğrayıp suda haşlıyoruz.</p><p>-bir yandanda bir avuç sarımsağı tuz ekleyerek havanda dövüyoruz içine <strong><span style="color: blue">damla damla zeytinyağı katarak</span></strong> işleme devam ediyoruz.(en önemli yanı a bu birden dökerseniz zeytinyağı sarımsakla özleşmez üste çıkar olmaz) havandaki zeytinyağı sarımsak karışımı birbiriyle özleşiyor ve havanda yükseliyor. bir süre sonra 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katıyoruz karışımı havanda dövmeye devam ediyoruz evet nerdeyse havanın ağzına kadar geldi karışım. haşladığımız </p><p>-malzemeyi süzüyoruz soğuyor hazırladığımız karışımı döküyoruz </p><p>-yazın goruk suyu ekliyoruz yoksa nar ekşisi veya limon suyu ekliyoruz. </p><p>-ve su ekleyip yaz ise dolaba koyuyoruz. kış ise gerek yok. birkaç saat bekletince malzeme biber veya diğerleri içine tuzunu ekşisini alıyor. ve yemeklerin yanında çok hafif iştah açıcı bir lezzet oluyor. burada yani aydın bölgesinde düğünlerde yapılır bilmeyenler çok beğenir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alanyacan, post: 1372, member: 38"] [B]yaz turşusu[/B] aslında malzemeler yaza daha uygun ama çarşıda bulunabiliyor biber mesela. -bir kilo kadar biber yada patlıcan yada börülceyi yıkayıp doğrayıp suda haşlıyoruz. -bir yandanda bir avuç sarımsağı tuz ekleyerek havanda dövüyoruz içine [B][COLOR=blue]damla damla zeytinyağı katarak[/COLOR][/B] işleme devam ediyoruz.(en önemli yanı a bu birden dökerseniz zeytinyağı sarımsakla özleşmez üste çıkar olmaz) havandaki zeytinyağı sarımsak karışımı birbiriyle özleşiyor ve havanda yükseliyor. bir süre sonra 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katıyoruz karışımı havanda dövmeye devam ediyoruz evet nerdeyse havanın ağzına kadar geldi karışım. haşladığımız -malzemeyi süzüyoruz soğuyor hazırladığımız karışımı döküyoruz -yazın goruk suyu ekliyoruz yoksa nar ekşisi veya limon suyu ekliyoruz. -ve su ekleyip yaz ise dolaba koyuyoruz. kış ise gerek yok. birkaç saat bekletince malzeme biber veya diğerleri içine tuzunu ekşisini alıyor. ve yemeklerin yanında çok hafif iştah açıcı bir lezzet oluyor. burada yani aydın bölgesinde düğünlerde yapılır bilmeyenler çok beğenir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Yemeklerimiz ve Yemek Tarifleri
yaz turşusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…
Üst