Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Yemeklerimiz ve Yemek Tarifleri
Salata Çeşitleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Tambur" data-source="post: 162919" data-attributes="member: 16103"><p><strong><em>Bu salatalar benim ağzıma göre değil,ben böyle bol ekşili bol limonlu salatalar severim...Özellikle nar ekşili salatalara bayılırım.Hatta bir salata tarifi vereyim: )</em></strong></p><p> </p><p><u><strong><em>Tambur'un salatası</em></strong></u></p><p><strong><em>5.adet domates</em></strong></p><p><strong><em>5.adet sivri biber</em></strong></p><p><strong><em>1.adet kırmızı lahana</em></strong></p><p><strong><em>1.adet marul ya da göbek</em></strong></p><p><strong><em>1.adet büyük boy soğan</em></strong></p><p><strong><em>3.adet havuç</em></strong></p><p><strong><em>1.adet nar ekşisi(şok,bim,dia,miğroslar'da bulabilirsiniz): )</em></strong></p><p><strong><em>1.adet limon</em></strong></p><p><strong><em>2.yemek kaşığı zeytin yağı.</em></strong></p><p><strong><em>1.kutu haşlanmış mısır</em></strong></p><p><u><strong><em>Baharatlar</em></strong></u></p><p><strong><em>1.yemek kaşığı kırmızı biber</em></strong></p><p><strong><em>1.yemek kaşığı sumak</em></strong></p><p><strong><em>2.çay kaşığı tuz</em></strong></p><p><u><strong><em>Hazırlanışı</em></strong></u></p><p><u><strong><em>Domateslerimizin kabuklarını soyalım.Tahtamızın üstünde ince ince sövüşleyelim.Bunları bir derin kaba koyarak bekletelim.Suyu içine aksın.sivri biberlerimizi ince ince kıyalım.Kırmızı lahanamızı rendemizle ince yerinden geçirelim.Ve kabımıza boşaltalım.Marul yada göbeğimizi bıçağımızla ince ince kıyarak derin kabımıza bırakalım.Havuçlarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendemizin ince kısmından geçirerek yine derin kabımıza bırakalım.Soğanımızıda aynı işlemi yapalım.Efendim...Limonumuzu sıkarak,narekşimizi,zeytin yağımızı,,ve konserve mısırımızı vermiş olduğumuz ölçülerde bu kabımıza koyalım.Sebzelerimiz bu şekilde kabımızın üst seviyesine çıkacaktır,baharatlarımızdan;kırmızı biber,sumak,tuzumuzu ekledikten sonra...Elimize ya temiz kullanılmamış bir mutfak eldiveni ya da iki kaşık yardımı ile karıştıralım...Yalnız eldiven ile yoğurursanız hem daha lezzetli hem daha sulu olur: ) üzerine buz atarak dolaba koyun...Bir yarım saat bekledikten sonra çatalla değil de kaşık ile hem yemeye hem içmeye başlayın salatayı: )</em></strong> </u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tambur, post: 162919, member: 16103"] [B][I]Bu salatalar benim ağzıma göre değil,ben böyle bol ekşili bol limonlu salatalar severim...Özellikle nar ekşili salatalara bayılırım.Hatta bir salata tarifi vereyim: )[/I][/B] [U][B][I]Tambur'un salatası[/I][/B][/U] [B][I]5.adet domates[/I][/B] [B][I]5.adet sivri biber[/I][/B] [B][I]1.adet kırmızı lahana[/I][/B] [B][I]1.adet marul ya da göbek[/I][/B] [B][I]1.adet büyük boy soğan[/I][/B] [B][I]3.adet havuç[/I][/B] [B][I]1.adet nar ekşisi(şok,bim,dia,miğroslar'da bulabilirsiniz): )[/I][/B] [B][I]1.adet limon[/I][/B] [B][I]2.yemek kaşığı zeytin yağı.[/I][/B] [B][I]1.kutu haşlanmış mısır[/I][/B] [U][B][I]Baharatlar[/I][/B][/U] [B][I]1.yemek kaşığı kırmızı biber[/I][/B] [B][I]1.yemek kaşığı sumak[/I][/B] [B][I]2.çay kaşığı tuz[/I][/B] [U][B][I]Hazırlanışı[/I][/B][/U] [U][B][I]Domateslerimizin kabuklarını soyalım.Tahtamızın üstünde ince ince sövüşleyelim.Bunları bir derin kaba koyarak bekletelim.Suyu içine aksın.sivri biberlerimizi ince ince kıyalım.Kırmızı lahanamızı rendemizle ince yerinden geçirelim.Ve kabımıza boşaltalım.Marul yada göbeğimizi bıçağımızla ince ince kıyarak derin kabımıza bırakalım.Havuçlarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendemizin ince kısmından geçirerek yine derin kabımıza bırakalım.Soğanımızıda aynı işlemi yapalım.Efendim...Limonumuzu sıkarak,narekşimizi,zeytin yağımızı,,ve konserve mısırımızı vermiş olduğumuz ölçülerde bu kabımıza koyalım.Sebzelerimiz bu şekilde kabımızın üst seviyesine çıkacaktır,baharatlarımızdan;kırmızı biber,sumak,tuzumuzu ekledikten sonra...Elimize ya temiz kullanılmamış bir mutfak eldiveni ya da iki kaşık yardımı ile karıştıralım...Yalnız eldiven ile yoğurursanız hem daha lezzetli hem daha sulu olur: ) üzerine buz atarak dolaba koyun...Bir yarım saat bekledikten sonra çatalla değil de kaşık ile hem yemeye hem içmeye başlayın salatayı: )[/I][/B] [/U] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Yemeklerimiz ve Yemek Tarifleri
Salata Çeşitleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…
Üst