İşte Omega-3 kaynağı besinler

HaberRss

Haber Robotu
omega.jpg
Balık yemeyi sevmiyorsanız ya da balık gibi deniz ürünlerine karşı alerjiniz varsa, farklı kaynaklardan da Omega 3 yağ asitlerini bünyenize ekleyebilirsiniz. Balıktan başka kalp sağlığınızı destekleyen, beyninizi geliştiren ve iltihapla savaşmaya yardım eden birçok lezzetli yiyecek var.İşte balık yerine tüketebileceğiniz gıdalar...Ceviz: Kalp dostu çoklu doymamış yağlar açısından zengin olan cevizde bol miktarda Omega-3 (30 gramında 2,600 miligram) yağ asiti bulunuyor. Omega 3 yağ asitinden daha fazla faydalanmak için sebzelerinizi ve kızartmalarınızı zeytinyağı yerine ceviz yağıyla da hazırlayabilirsiniz.Soya fasulyesi: Yarım kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş soya fasulyesi 300 miligram bitki bazlı Omega-3 yağ asidi içeriyor. İyi bir besin olan soyafasülyesi protein ve lif açısından da zengindir. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.Zenginleştirilmiş süt ürünleri: Çayırlarda beslenen inekler, keçiler ve koyunlar diğer yemlerle beslenenlere oranla omega-3 yağ asiti yüksek süt üretir. Bu sütlerin 225 miligramında 100 miligram omega-3 yağ asiti bulunuyor. Balık yağıyla zenginleştirilmiş süt ürünlerini tercih edin. Deniz ürünlerine alerjiniz varsa bu gıdaları rahatlıkla tüketebilirsiniz.Kanola yağı: Her gün yemeklerinizde kullanmanız gereken bu yağın içinde yüksek miktarda omega-3 yağ asiti bulunuyor. Bu yağ 243 derecede dumanlandığı için kızartmalarda, fırında ve yemek pişirmede rahatlıkla kullanılabiliyor.Ispanak: Karalahanın yanı sıra yarım tabak ıspanakta 100 miligram Omega-3 yağ asidi bulunuyor.Yumurta: Tavuklarınızı kendiniz yetiştiriyorsanız yemlerine keten tohumu ve kanola yağı eklediğinizde yumurta zenginleştirilebilir. Bu şekilde yumurtanın içerdiği Omega-3 yağ asiti oranı 115 miligrama kadar çıkar.Brokoli ve karnıbahar: Turpgiller ailesine mensup olan bu sebzelerde bol miktarda omega-3 yağ asiti bulunuyor. Bu sebzeler içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde vücutta varolan iltihabı giderir.Tofu: Vejetaryenler arasında oldukça popüler olan tofu bol miktarda omega-3 yağ asiti içerir. 115 gramlık porsiyonda 300 miligram omega-3 yağ asiti bulunuyor. Kızartmalarınızda, salatalarınızda ve çorbalarınızda tofuyu kullanabilirsiniz.Keten tohumu ve keten tohumu yağı: Alfa-linoleik asit (ALA) isimli omega-3 yağ asidi açısından zengin olan keten tohumunun yağını meyve suyunuzda ve keten tohumunu da yağıyla birlikte fırında ekmek yaparken kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığı keten tohumu yağında 3,800 miligram Alfa-linoleik asit bulunur.Hint pirinci: Yarım kase hint pirinci 240 miligram Omega-3 yağ asiti içeriyor. Ayrıca hint pirincinde iki kat protein ve kahve rengi pirinç kadar lif bulunuyor. Ayrıca B vitaminleri, manganez, çinko, potasyum, fosfor ve magnezyum açısından zengin ve kalorisi düşüktür.

Devami...
 
Üst