Ramazan Tatliları

Elif_Gibi

Well-known member
güllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaçççççççççççççççç.......................

yoğun istek üzerine :)

güllaç
gullac.jpg

malzemeler:
  • 10-11 güllaç yufkası
  • 2,5 lt süt
  • 750g toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • nar taneleri
  • dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:
1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
 

Elif_Gibi

Well-known member
Güllaçlarınız hazır gelin alın. geç kaldığınız her dakika güllacın başına bişey gelme ihtimali yükselecek haberiniz olsun :p

Denizlide iftara yarım saat kaldı...
 

ANDELiB

Well-known member
  • özellikle gündüz böyle konuları açmıyorum...olmaz ki kardeşim:024: :006: ama şimdi gayet iyiyim hamd olsun:dft012: hepsi birbirinden güzel nimetler...
  • yiyebilenler neyse dee yiyemeyenlere ne demeli :(
 

Elif_Gibi

Well-known member
elif kardesim meyvali tatlilar da eklermisin bir zahmet yogun istek var bizim evde .

tabi eklerim ablam :028:

bu çok hafif ve kolay bi tatlıymış yapanlar öyle diyor..


6a00d83451e9a369e2010536a52b21970c-800wi


Portakallı Elma:


Malzemeler:
  • 6 adet Amasya elması
  • 10 adet sıkma portakal
  • 1 adet nar
Hazırlanması:


  1. Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyun. Portakalların suyunu sıkıp elmalarla beraber yumuşayıncaya kadar, yarım saat kadar kaynatın.
  2. Ardından buzdolabında iyice soğutup, servis tabağına alın. Narı soyup çekirdeklerini elmaların üzerine serpin.
 

Elif_Gibi

Well-known member
6a00d83451e9a369e2010535d7707b970c-800wi


Cennet Hurmalı Kuplar:

2 adet kup

Malzemeler:

  • 2 adet cennet hurması, iyice olgun, yumuşak
  • 1 adet muz
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 avuç dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, fındık, vb.

Hazırlanması:

  1. 1 cennet hurmasını yıkayıp dörde bölün. İçini kaşıkla çıkarıp çatalla veya patates eziciyle ezip kupa doldurun.
  2. Bir muzun yarısını dilimleyip hurmanın üzerini kapatacak şekilde dizin. Bir kaşık balı üzerine gezdirin.
  3. Üzerine cevizi serpiştirin. Buzdolabında iyice soğutup servis yapın. (Ben 15dk derin dondurucuda beklettim)
 

Elif_Gibi

Well-known member
anne_iki_elma.jpg


Elmalı tatlı
Malzemeler:
  • 9 adet elma
  • toz şeker
  • su
  • 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı kuru üzüm
kreması:
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 kg süt
  • ocaktan indirince 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı
Hazırlanması:
  1. Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın.Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun.
  3. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın.
  4. Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.
 
Üst