en çok hangi risale-i nur yayınevini beğeniyorsunuz ve sebebi nedir?

en çok hangi risale-i nur yayýnevini beðeniyorsunuz ve okuyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    10

yozgati

Well-known member
ben ihlas nur , envar ve sözler yayınevlerinin kileri beğeniyor ve okuyorum.
çünkü: üstadımın varisleri kurdu.
vede üstaddan aldıkları tarz ile baskı yapıyorlar.
 

yozgati

Well-known member
Konunuz;

Yürümeyi bilmeyen bir bebeğe koşabilir misin diye soruyorsunuz.. Önce bırakın bir yürüsün sonra elbet koşacaktır. Bu gibi meseleleri yinelemek yerine daha evla olan konulara el atılmalı diye düşünüyorum.


katılıyorum ama koşmasını hızlandıracak etkenlerde önemlidir kardeşim değil mi?
 

faris

Well-known member
katılıyorum ama koşmasını hızlandıracak etkenlerde önemlidir kardeşim değil mi?

önce emeklemeli sonra yürümek sonra sonra o dedikleriniz olmalı.

Balığın üstüne yoğurt yersen zehirlenme ihtimalin vardır. Ancak biraz zaman geçmesini beklersen böyle bir ihtimal ortadan kalkar.
 

yozgati

Well-known member
önce emeklemeli sonra yürümek sonra sonra o dedikleriniz olmalı.

Balığın üstüne yoğurt yersen zehirlenme ihtimalin vardır. Ancak biraz zaman geçmesini beklersen böyle bir ihtimal ortadan kalkar.

bayat balık için evet zehirlenile bilir.

Balık tazeyse yoğurtla yenebilir
Balık yendiğinde genel olarak oluşan iki tip zehirlenme vardır. Bunlardan birincisi, tropik sularda yaşayan balıklardan kaynaklanır. Bu balıkları yemek, ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Bu tipteki zehiri pişirerek veya dondurarak balıktan uzaklaştırmanız mümkün değildir ve ülkemizde çok sık karşılaşılmaz.
Histaminden kaynaklanan zehirlenme ise en bilinen zehirlenmedir. Balığın içindeki histamin denilen bir proteinin miktarı, bayat balıkta artış gösterir. Yakalandıktan sonra hızlıca soğutulmayan balıkta histamin artışı görülür ve siz bu şekilde beklemiş balığı tükettiğinizde histamin vücudunuzda alerjik reaksiyonlara ve beraberinde olumsuz etkilere, zehirlenmelere yol açabilir.
Yoğurtta da histamin adlı madde bulunur. Taze olmayan balıkla birlikte yoğurt tüketilmesi histamin artışına neden olacağı için tavsiye edilmez. Ancak burada önemli olan balığın tazelik derecesidir. Bu nedenlerden dolayı eğer balığınızın tazeliğine güveniyorsanız balıkla birlikte yoğurt tüketmenizin herhangi bir sakıncası olmayacaktır.
Yukarıda bahsedildiği gibi uygun koşulda hazırlanmamış balıkları yiyen herkes balık zehirlenmesiyle karşılaşabilir. Temiz sulardan elde edilmiş ve daha sonra uygun şekilde temizlenip depolanmış ve pişirilmiş balık, süt, yoğurt veya peynirle yendiğinde zehirlemez. Ancak bu besinlerden birisine özel bir alerjik hassasiyeti olan kişi için durum farklıdır.
Zehirlenmenin en belirgin belirtileri bulantı, kusma, ishal, baş dönmesi ve uyuşukluktur. Kişi üşümese bile kendini üşüyormuş gibi hissedebilir. Zehirlenme semptomları, balığı yedikten yaklaşık 20 - 30 dakika içerisinde başlayabilir.


Zehirlenmenin tedavisi
Tropik sularda yaşayan balık yenildiğinde oluşan bir zehirlenme söz konusu ise bu zehirlenmeyi geçirecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bir ya da iki hafta içerisinde zehirin tüm etkisinden kurtulursunuz.
Histaminin vücutta artmasına bağlı olarak oluşan zehirlenmelerde ise histamini kanda bloke eden birtakım ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar sayesinde zehirin etkisi 6 - 8 saat içinde geçer. Ancak zehirlenmeden şüpheleniyorsanız mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir.

Balık zehirlenmesinden korunmak için

•Bilmediğiniz ve güvenli olmayan hiçbir balığı tüketmemelisiniz.

•Dondurulmuş balıkları güvendiğiniz markalardan almalı ve eve götürürken soğuk zinciri muhafaza edecek özel poşetlere koymalısınız.

•Balığın taze olduğundan emin olmalısınız. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.

•Taze balığın derisi gergin ve parlaktır. Balığa parmağınızla dokununca oluşan çukur hemen düzelir.

•Taze balığın solungaçları canlı ve parlaktır.

•Balık dondurulacaksa mutlaka temizlenmesi gerekir.

•Balık oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir.

•Çözdürülmüş balık tekrar dondurulmamalıdır.
 

Kýrýk Testi

Well-known member
bayat balık için evet zehirlenile bilir.

Balık tazeyse yoğurtla yenebilir
Balık yendiğinde genel olarak oluşan iki tip zehirlenme vardır. Bunlardan birincisi, tropik sularda yaşayan balıklardan kaynaklanır. Bu balıkları yemek, ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Bu tipteki zehiri pişirerek veya dondurarak balıktan uzaklaştırmanız mümkün değildir ve ülkemizde çok sık karşılaşılmaz.
Histaminden kaynaklanan zehirlenme ise en bilinen zehirlenmedir. Balığın içindeki histamin denilen bir proteinin miktarı, bayat balıkta artış gösterir. Yakalandıktan sonra hızlıca soğutulmayan balıkta histamin artışı görülür ve siz bu şekilde beklemiş balığı tükettiğinizde histamin vücudunuzda alerjik reaksiyonlara ve beraberinde olumsuz etkilere, zehirlenmelere yol açabilir.
Yoğurtta da histamin adlı madde bulunur. Taze olmayan balıkla birlikte yoğurt tüketilmesi histamin artışına neden olacağı için tavsiye edilmez. Ancak burada önemli olan balığın tazelik derecesidir. Bu nedenlerden dolayı eğer balığınızın tazeliğine güveniyorsanız balıkla birlikte yoğurt tüketmenizin herhangi bir sakıncası olmayacaktır.
Yukarıda bahsedildiği gibi uygun koşulda hazırlanmamış balıkları yiyen herkes balık zehirlenmesiyle karşılaşabilir. Temiz sulardan elde edilmiş ve daha sonra uygun şekilde temizlenip depolanmış ve pişirilmiş balık, süt, yoğurt veya peynirle yendiğinde zehirlemez. Ancak bu besinlerden birisine özel bir alerjik hassasiyeti olan kişi için durum farklıdır.
Zehirlenmenin en belirgin belirtileri bulantı, kusma, ishal, baş dönmesi ve uyuşukluktur. Kişi üşümese bile kendini üşüyormuş gibi hissedebilir. Zehirlenme semptomları, balığı yedikten yaklaşık 20 - 30 dakika içerisinde başlayabilir.


Zehirlenmenin tedavisi
Tropik sularda yaşayan balık yenildiğinde oluşan bir zehirlenme söz konusu ise bu zehirlenmeyi geçirecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bir ya da iki hafta içerisinde zehirin tüm etkisinden kurtulursunuz.
Histaminin vücutta artmasına bağlı olarak oluşan zehirlenmelerde ise histamini kanda bloke eden birtakım ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar sayesinde zehirin etkisi 6 - 8 saat içinde geçer. Ancak zehirlenmeden şüpheleniyorsanız mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir.

Balık zehirlenmesinden korunmak için

•Bilmediğiniz ve güvenli olmayan hiçbir balığı tüketmemelisiniz.

•Dondurulmuş balıkları güvendiğiniz markalardan almalı ve eve götürürken soğuk zinciri muhafaza edecek özel poşetlere koymalısınız.

•Balığın taze olduğundan emin olmalısınız. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.

•Taze balığın derisi gergin ve parlaktır. Balığa parmağınızla dokununca oluşan çukur hemen düzelir.

•Taze balığın solungaçları canlı ve parlaktır.

•Balık dondurulacaksa mutlaka temizlenmesi gerekir.

•Balık oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir.

•Çözdürülmüş balık tekrar dondurulmamalıdır.

Konu nerden nereye gelmiş :) Allah iyliğinizi versin mübarek.

 
Son düzenleme:

Kýrýk Testi

Well-known member
Herkez kendi çapında hizmet etmeye çalışıyor.. bir yerde yanlış yapılıyorsa o yanlışı uslubunca düzeltmeye vesile olmalı diğer türlü uhuvvete zarar verir.. bu tür anketlerin'de aslında geleceği nokta belli.. gereksiz bir anket..
 
Son düzenleme:

yozgati

Well-known member
BU anketeki amacım kim hangi yayını seviyor beğeniyor okuyor burada bu anketi dolduran kardeşler hangisini beğendiğini görmektir.
 
Üst