Cailliou(Kayyu)yu Kim Çizdi?

heysem

Well-known member
 Cailliou(Kayyu)yu hepiniz tanırsınız değil mi arkadaşlar?
Kayyu televizyon ekranından size bir gün şöyle dese:

“Beni hiç kimse çizmedi. Vücudum, gözlerim, kollarım, görmem, konuşmam, gülmem her şeyim kendi kendine oldu. Bunları çizen bir ressam yok. Mürekkep kağıda döküldü ve beni oluşturan çizgiler ortaya çıktı. Sonra üstüne boyalar döküldü ve renklendim.”

Şimdi siz bu sözlere ne dersiniz. Ne kadar saçma değil mi arkadaşlar. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Olamaz tabi ki.
Kendisini Allah’ın yarattığını kabul etmeyen bir insan da, tıpkı Kayyu’nun örnekteki sözleri gibi saçmalar. Bu insan şöyle der:

“Ben, annem, babam, dedem, ninem, hatta ilk insanlar, hepsi tamamen tesadüfen meydana geldi. Gözümüz, kulağımız, beynimiz, bütün organlarımız rastlantılarla oluştu.”

Kayyu çizgilerden ve boyalardan oluşur. Ama onu çizen ve boyayan biri vardır. İnsan ise farklı olarak hücrelerden oluşan bir canlıdır. Çizgi Kayyu’dan daha harika ve birçok organı olan çok üstün bir canlı. İşte Kayyu nasıl kendiliğinden oluşamazsa, bu insan da asla tesadüfen oluşamaz.

Böyle saçma iddialarda bulunan insan yaşlı biri bile olabilir. Çevrenizde Allah’a ve O’nun yarattığına inanmayan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Ama masanızda defterinizin kenarını tutturduğunuz atacı bile yapan biri varken, insan gibi harika bir canlı kendi kendine asla oluşamaz. İşte sizi ve tüm insanları da yaratan Yüce Allah’tır.

Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık. (İnsan Suresi, 2)


imgsize.php
Fuat TÜRKER
 

ORochimaru

Yeni Üye
Allah razı olsun muhteşem mantık muhterem kardeş... merak ediyorumda ya haşa " Peki bizi Hz.Allah(c.c) yarattı. Herşeyin bir yaradanı var. Öyleyse Allah'ında bir yaradanı olmalı onuda yaratan bi yaradan olmalı kendiliğinden oluşamaz ya bunlar..." der ise ne diyebiliriz...
 

akna

Well-known member
Sonradan yaratılan şeylerin başlangıcı vardır, Allah cc ise ezelidir yani varlığının başlangıcı yoktur
başlangıcı olan şeylerin yaratıcıya ihtiyacı vardır, yaratıcı ise Allah cc dur

Mehmet Kırkıncı hocanın bu konuda mükemmel bir örneği var
diyorki: trende her vagonu bir öndeki vagon çeker ama en baştaki lokomotifi çeken yoktur, o kendi gider
hatta Kader isimli kitabında ayrıntılı izah etmiş Allah cc razı olsun ama tam hatırlayamıyorum diğer örnekleri
 

heysem

Well-known member
Allah razı olsun muhteşem mantık muhterem kardeş... merak ediyorumda ya haşa " Peki bizi Hz.Allah(c.c) yarattı. Herşeyin bir yaradanı var. Öyleyse Allah'ında bir yaradanı olmalı onuda yaratan bi yaradan olmalı kendiliğinden oluşamaz ya bunlar..." der ise ne diyebiliriz...



Evvela sordugunuz soru ALLAH c.c zati sifatlarindan olan Kidem sifati ile alakali.
önce isterseniz kidem sifatinin tanimini bir yapalim .
Kidem ; ALLAH c.c varliginin baslangici olmamasi demektir . Allah .c.c kadimdir ezelidir . Yani önceden yok iken sonradan var edilmis degildir .Gecmise ne kadar gidilirse gidilsin ALLAH c.c var olmadigi bir zaman tasavvur edilemez .Zamanida mekanida yaradan ALLAH .c.c tir. Z amandan ve mekan kavramlarindan münezzeh olan ALLAH c.c ezeli ve kadim bir Zat-i Zülcelaldir.

E vet ALLAH c.c Halik (yaratici ), kainat ve icindekilerde mahluktur(yaratilmistir). BU nisbetlede diyebilirizki zamanda bir mahluktur sonradan yaratilmistir öyle ise varligin baslangicinin olmasi bizim gibi mahluklar icin gereklidir. Zaman dan ve mekandan münezzeh olan bir zat icin baslangicinin olmasi söz konusu degildir. Bizler bu zaman kavrami dahilinde ezeliligi kavramaya ve algilamaya calistigimizdan dolayidirki yumurtami tavuktan tavukmu yumurtadan meydana geldi gibi misallerle oyalanip dururuz taki ezeli ve kudretli bir zata isnad edinceye kadar .

misallerle arkadaslarimizda dile getirmis bir misalle daha aciklik getirmek isterim mevzuya
Nasilki bir elma tabiri caizse elma fabrikasi diyecegimiz bir agacta yapilmaktadir .Bu agac ise kainat fabrikasinda insa edilmistir peki bu fabrikanin temelinde ne vardir diye zincirleme düsünürsek toprak hava su ve tohum gibi kavramlara dogru gitmis oluruz. Ve en son noktaya geldigimiz anda bütün bunlari sonsuz bir ilim ve kudret sahibine dayandirmazsak , ozaman kainat fabrikasinada bir fabrika ve o fabrikayada bir fabrika gerekecek ve böyle ce sürüp gidecek .

Bu mevzuya en güzel cevapta Ihlas suresinde olsa gerek ; Amenna ve Sadakna.

112-İHLAS:

1 - De ki; O Allah bir tektir.

2 - Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir

3 - Doğurmadı ve doğurulmadı

4 - O 'na bir denk de olmadı.
 

Müekked

Well-known member
El cevap:

Bir kere Allah neden kendisi gibi bir yaratıcı yaratmıyor. Diyemeyiz. Bu teklif geçersizdir. Çünkü Allah Vahid'dir. Tek ve Bir'dir. ve Kayyum'dur. Yani sıfatlarına zıt düşecek bir şeyin teklifi mümkün değildir. Nihayetsiz yani sonsuz kudret Kudretini paylaşırsa ilahlık vasfını yitirir.. Yani Allah yardımcı edinmekten. Eş edinmekten ve evlad edinmekten Zatındaki sıfatlarla sonsuz derece uzaktır. Allah böyle iken.. Kendi Zat-ı Zülcelal'inin zıddı olan sıfatlarına uymayan bir şeyin yaratılmasını düşünmek ve teklif etmek mümkün değildir.. Anlamlandırmaları anlamanız için biraz çokca okumanızı.. Cümlelerimi iyi tahlil etmenizi tavsiye ederim. Bu tür şeyleri söylemek küfre ve şirke götürür. Dikkat etmenizi de tavsiye ederim..


Edit: bilmediğiniz kelimelere mouse ile çift tıklayınız...
 

Müekked

Well-known member
Sizin sorunuz da bu cevaptadır. Dikkat ediniz. Kayyum. ism-i kayyum. Yani her şeyin varlığı Kendine bağlı olan. Ve onları düzenli bir şekilde kudretiyle ayakta tutan Allah'dır. Ve Allah ın varlığı ise Zat'ından gelir. Allah ın yaratılmaya ihtiyacı yoktur. Bir cisim yada bir varlık olarak düşünmeyiniz... Zaman ve mekandan münezzehtir... Bunu doğru şekilde idrak edebilmeniz için yukarıda farklı bir şekilde yazmayı tercih ettim...

Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz.
 

Müekked

Well-known member
İhata Vadeti gerektirir. dünyanın her yerinde kanunlar aynıdır. Ve bu Allah ın birliğini ve her yerde Var olup Hikmetle işler yaptığını da gösterir. Mesela ceviz ektiğinizde incir vermez. Yada fil inek doğurmaz. fil fil doğrur. At böcek doğurmaz. Bunlar ve daha milyonlarca şeyin düzenli oluşu buna delildir. Eğer ki bir Allah olmazsa idi. Herşey tesadüf olsa idi. Bir tane insanı bir hücreden bir kan pıhtısı. sonra da bir parça et yapan Allah. Ona suretler vermezdi. Hiç düşündük mü. Neden tırnaklarımız uzuyor da. Parmaklarımız uzamıyor. Hikmeti var çünkü. yada neden ağzımız ensemiz de değil...

Bunları düşünün. Bunlar hepsi delildir. Bunları geçtik. en korkak hayvanlardan birisi tavuktur. ancak yavruları olunca. o tavuk o civcivleri korur. ve şefkat kalbine iner.. en korkak bir hayvan bir kopeğe bile yavruları için şefkatiyle saldırır. onları korur.. ama o yavrular büyüdümü.. O yavruların başına vurur. önündeki yemi alıp yer. demekki o şefkat o yavruları büyütmesi için. Bir olan Allah tarafından o tavuğa verildi. Vazifesi bitince alındı. O şefkat demekki o tavuğun değil. RAhman ve Rahim olan Allah ın mülkündedir. O iradesiz hayvana verildi ve alındı...

Misaller çoğaltılabilir...

Kainatta kendi vücudumuz ve cihazlarımız başta olmak üzere. Neye bakarsak bakalım. Allah ın sıfatlarını bizlere mucizevi bir şekilde anltır. Ve herşey mucizevidir bu kainatta. Ya Allah'a vereceğiz. Yada kendisi herşey oluşuyla mucizevidir deyip her bir şeyi bir ilah edeceğiz. ikincisi muhaldir...

vesselam..
 
Üst