Ahmed Hüsrev Ağabeyi Rahmetle Anıyoruz

yozgati

Well-known member
Ahmed Hüsrev Ağabeyi Rahmetle Anıyoruz

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ahmed Husrev Efendi, 1899 senesinde (1315) Isparta’nın Senirce Köyü’nde dünyaya geldi. Husrev Efendi, Osmanlı Devleti’nin son dönem Isparta valilerinden Hacı Edhem Bey’in oğlu Ali Efendi’nin torunu olup babası Mehmet Bey (d.1280-v.1340), annesi ise Ayşe Hanımefendi (d.1284-v.14.3.1943) idi. Husrev Efendi, her köşesinde Kur’an sesi yankılanan evlerin, gönülleri Kur’an nuruyla aydınlanmış sakinlerinin evladı olarak dünyaya geldi.

Ellerin Kur’an yazmaktan, dillerin Kur’an tilavetinden men edileceği karanlık senelerin arifesinde Kur’an’a tarihte benzerine az rastlanılacak tarzda hizmetler edecek bir evlad-ı güzin, Kur’an’la hemhal olan bir aileye nasib olmuştu. Yirminci asrın kapısında, doğar doğmaz ‘gülşen-i mehdi’ namını alacak bir peygamber varisi, gülistan-ı Türkiye olan Isparta’yı teşrif etmişlerdi. Husrev Efendi, 1931 senesinde Bediüzzaman Hazretleri ile tanışmak üzere hazırlıklarını yaptı ve “Ehl-i kemalin huzuruna yürüyerek gidilir” diyerek yaklaşık kırk kilometrelik yolu yürüyerek kat etti. Husrev Efendi heyecanla Barla’ya doğru ilerlerken Bediüzzaman Hazretleri de kerameten istikbalde tüm talebelerine numune-i imtisal olarak göstereceği talebesini, dava arkadaşını karşılamak üzere Barla’dan aşağıya doğru inmekteydi.

Bediüzzaman Hazretleri ve Husrev Efendi, Hazret-i Üstad’ın ‘Yetmiş bin horasan erlerinin piri’ dediği Karacaahmet türbesi yakınlarında buluştular. Şüphesiz bu buluşma yirminci asrın en mühim buluşmalarından birisiydi. Manevi fotoğraf makinelerinin felaket ve helaket asrında kaydettiği en gülşen yüzlü resim de bu idi. İman mektebinin çilekeş muallimi, aziz üstad Bediüzzaman Hazretleri altınbaşlı omuzdaşına, kerametli elmas kalemine, Türkiye’nin manevi halaskarına, talebelerinin ağabeysine, kendisine ömrünün bir miktarını vereceği hayrulhalefine kavuşmuştu artık. Husrev Efendi de yıllardan beri aradığı mürşidini, üstadını, hamisini, hocasını bulmuştu.
 
Üst