Abdullah Yeğin "Erdoğan'ı desteklemek vaciptir, farzdır"

manifesto

New member
[h=2]Abdullah Yeğin "Erdoğan'ı desteklemek vaciptir, farzdır"[/h]
https://www.youtube.com/watch?v=xIDpYEKIlxY

DESTEKLEMEK VACİPTİR, FARZDIR

"Üç tane başvekil gördüm şimdiye kadar. 1'si Adnan Menderes, 2'si Turgut Özal, 3'sü de bu. Bu adam Müslüman mı, Müslüman. İslamiyet'e aykırı bir şey yapıyor mu? İslamiyeti bütün kuvvetiyle desteklemek, çalışmak istiyor mu? Biz Müslüman mıyız? Müslümanız gardaşım. O kardaşımız değil mi? Öyleyse vaciptir, farzdır, biz böyle Müslümanları destekleriz."

"BU SİYASET DEĞİLDİR, DİNİMİZİN İCABIDIR"

"Bu siyaset değildir, dinimizin icabıdır. Üstad nasıl Adnan Menderes'i desteklemişse, biz de bu zatı onun için destekliyoruz. Diyorlar ki, "niye Ayasofya açılmadı?" Biz Ayasofya'nın açılmasını söyledik kendisine, konuştuk. Beraber Üstadımızın mektubunu okuduk. Dedi ki, "Acele etmeyin, biz umumi duruma göre hareket ediyoruz" dedi. "Olacak hepsi olacak inşallah" dedi. Kaç yerde de konuşma yaptı. "Ayasofya'yı.." demiş, "ecnebiler istemeseler, ben gideceğim bizzat namazı ben kıldıracağım", demiş böyle ben işittim. Böyle bir konuşma yaptı."

üstadın talebesinin böyle bir konuşma yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Ve sürekli Gülen cemaatini siyasete bulaştığını iddia edenler Üstadın talebesinin bizzat bu siyasi çıkışına ne der?​
 
Üst