2013 Kastamonu Mevlidi ABDULLAH YEĞİN AĞABEY

yozgati

Well-known member
Bediüzzaman Said Nursi'nin kaldığı önemli mekanlardan biri olan Kastamonu'da Bediüzzaman Mevllidi düzenlendi. Nasrullah Camiinde tertip edilen mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin ağabey de katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan programda Kastamonulu olan ve Bediüzzaman Hazretleri ile burada tanışan Abdullah Yeğin ağabey, "hoş geldiniz" konuşması yaptı.

"Gelmeler, gitmeler, toplanmalar, okumalarla Cenab-ı Hak daha çok mükafat verir" diyen Yeğin ağabey, "Cenab-ı Hakkın fitne zamanında bizleri Bediüzzaman Hazretleri ile karşılaştırması doğrudan doğruya ihsanıdır. Üstadın şefkati, merhameti bizi devamlı teşvik eder. Risale-i Nur bütün dünyayı imana davet eden aklen, mantıken ispat eden, ilmen en güzel eserlerdir. Cenab-ı Hakkın rahmeti ile ihsan edilerek asırımızda gelmiş Elhamdülillah.

Kur'an-ı Kerim'i okutturmayacağız diyen Avrupanın zorlamasına rağmen Cenab-ı Hak sevgili kullarını vazifelendiriyor. İstihdam ediyor. Üstad 'ben bile bu eserlere karışamıyorum geldiği gibi kalsın' diyor. Bunları ne kadar çok okusak o kadar iyi, kimseye zararı yok faydası var" şeklinde konuştu.

Yeğin ağabey ardından Asay-ı Musa'dan bir ders yaptı. Çok sayıda Nur talebesinin katıldığı programda Mehmed Feyzi Ağabeyin Bediüzzaman Hazretlerine yazdığı şiir de okundu.
 
Üst