Risale-i Nur Külliyatı'nı oluşturan kitapların ismi neler?
Mesela Muhakematın üzerinde Külliyattan yazmıyor neden? Bunun gibi başka hangi eserler var?
Yazar : Risale Forum
Risale-i Nur Külliyatı'nı oluşturan kitapların ismi neler?
Mesela Muhakematın üzerinde Külliyattan yazmıyor neden? Bunun gibi başka hangi eserler var?
Yazar : Risale Forum
Kitaplar
“ Ey Rabbim !
Beni insanların nazarında büyük, Kendi nazarında da küçük eyleme… ”
___ Hz. Ebû Bekir ( R.Anh )
Yalnız ikinci sorum muallakta kaldıYazar : Risale Forum
"Asa-yı Musa Sözler Mektubat Lem'alar Şualar Mesnevi-i Nuriye İşaratü'l-İ'caz Barla Lâhikası Kastamonu Lâhikası Emirdağ Lâhikası Sikke-i Tasdik-i Gaybi Tarihçe-i Hayat" Ben yalnızca bunları biliyordum.. Diğerleri külliyatın içinde geçiyor mu muhakemat gibi ayrılar mı
Yazar : Risale ForumÖncelikle gecikmeli de olsa hoşgeldiniz sitemize![]()
Risale-i Nur külliyatı aşağıdaki kitaplardan oluşur.Ayrıca bazı risaleler bu kitapların içlerinden alınmış olup ayrı ayrı olanlar da mevcuttur.Muhakemat ayrı değil yalnız.O da külliyata dairdir.
1. Sözler
2. Lemalar
3. Mektubat
4. Şuâlar
5. Asâ-yı Mûsâ
6. Barla Lâhikası
7. Kastamonu Lâhikası
8. Emirdağ Lâhikası
9. İman ve Küfür Muvazeneleri
10. Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî
11. İşârâtü'l-İ'câz
12. Mesnevî-i Nuriye
13. Tarihçe-i Hayat
14. Muhakemat
“ Ey Rabbim !
Beni insanların nazarında büyük, Kendi nazarında da küçük eyleme… ”
___ Hz. Ebû Bekir ( R.Anh )
Değerli Kardeşim,Yazar : Risale Forum
Tarihçe-i Hayatı ve Muhakemat eserlerinin başında "Risale-i Nur Külliyatı'ndan" ibaresi geçmemektedir. Muhakemat her ne kadar müellifi Bediüzzaman Said Nursi'nin eseri olsa da Risale-i Nur Külliyatı'na dahil edilmemiş ve üstadın Eski Said dönemi eserleri arasında kalmıştır. Onun için Risale-i Nur Külliyatı'na dahil edilmez ve zaten Envar Neşriyat'ın baskısında da dahil edilmemiştir. Tarihçe-i Hayatı'ndaki pek çok yer zaten risalelerin başka yerinden toplamalar olduğu gibi, diğer kısımlar ise talebeleri tarafından tanzim edilen bahisler olduğu için onun başında da "Risale-i Nur Külliyatı'ndan" ibaresi geçmemektedir.
Bunun gibi büyük boy kitaplardan olmayan "Sünuhat, Tuluat, İşarat" isimli cep boy risalenin başında da Eski Said Dönemi eseri olduğundan dolayı "Risale-i Nur Külliyatı'ndan" ibaresi geçmemektedir. Zannedersem bir hikmeti bu olsa gerektir.
Selametle...
Üstad külliyatın hepsini Yeni Said döneminde mi yazdı?Yazar : Risale Forum
Ben Eski Said döneminin eski malumatlara yani akla istinaden yazıldığını okudum mu duydum mu hatırlamıyorum. Yani hikmeti bu mu? Üstad basılmasına müsaade etmiş fakat külliyata dahil etmemiş mi?
Risale-i Nur Külliyatı'nın mühim bir kısmı Yeni Said tabir edilen 1925 senesinden sonra yazılmıştır. Eski Said Dönemi olarak tabir edilen zamanda yazdığı Mesnevi-i Nuriye ile İşarat-ül İ'caz eserleri müellifin izniyle Yeni Said Dönemi eserleri gibi Risale-i Nur Külliyatı'na dahil edilmiştir.Yazar : Risale Forum
Risalelerin pek çok yerinde bu eserlerin "ilham ve sünuhat" eseri olduğu vurgusu yapılmıştır. Eski Said Dönemi eserleri de aynı hususiyeti taşımaktadır. Onlar da ilham ve sünuhat mahsulü eserlerdir. Bir beşerin düşünüşü ve akletmesiyle yazılmadığı gerek lahikalarda gerekse Mektubatta beyan edilmiştir.
Eski Said Dönemi eserlerinin bir kısmının Risale-i Nur Külliyatı'na dahil edilmeyişinin bir hikmeti kanaatimce eserin tarzından dolayı olsa gerektir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Sosyal İmleme