Ey Gülen CemaatindeKafası karışık kardeşlerim!

yozgati

Well-known member
Tahmin ettiginiz gibi hocayi siyasi görüsünden degil - ki beni siyaset ilgilendirmiyor- Risale-i nurlari sadelestirme nami altindaki nurlari tahrib ettiginden onu Allah icin sevmiyorum...Siz benim siyaset anlayisimdan veya birilerini kayirdigimi zannediyorsaniz,yaniliyorsunuz. Aziz ve Müazzez Ustadimin istegi olan Cumhuriyet Halk Partisi basa gelmemesi icin Demokrat partisi olan A.K.Partisinin iktidarda kalmasi icin TERCIH ediyorum TAKTIR etmiyorum.(emirdağ lahikası-2: 206 )...Hoca ise Ustadimiza ve Risale-i Nura muhalif olarak C.H.Partisi basa gecmesi icin calisiyor.Ehl-i sunnete muhalefet ediyor.Ilm-i usul-u din ulemasina göre EHL-I BIDA oluyor ve onu seven de o katogoriyeye giriyor.Hoca Risaleyi nazara almiyor,varislerini kale almiyor,ehl-i sunneti hice sayan söylemlerinden dolayi...Hakka karsi ihanet edene ihanet etmek ,HAKKA VEFA ETMEKTIR..


Ey hocanin taraftarlari ve benim musluman kardeslerim:Sizin yeriniz nur medresleridirler,hemen en yakin medresenize dahil olunuz,islam dusmanlari olan C.H.Partisine destek verenlerden olmayiniz.Dine hizmet nami altinda dine MUHALIF OLMAYINIZ:(11:113) ayeti meyledeni Allah cc Cehennemle tehdid ediyor.Hocayi partiye karsi durusundan degil EHL-I SUNNET VEL CEMAATA karsi yanlis beyanlarindan dolayi uzak durunuz..Nereye gidelim ne yapalim diye telaslanmayiniz,sizin yeriniz Risale-i nur cemaatidir ve medreseleridir..Hemen en yakin medresenize gidin: sicak ve sefkatli ve kucaklayici medresiniz sizleri bekliyor kardeslerim.Benim derdim sizin de Ehl-i bida olmamanizdir.Siyaseti bos verin ..siyaset fitnedir ve uzak durun...Siyaset ruhlari bozar ve asabi yapar muhakemeli dusunmeye mani olur.


" İşte ey şeytanın desiselerine mübtela olan bîçare insan! Hayat-ı diniye, hayat-ı şahsiye ve hayat-ı içtimaiyenin selâmetini dilersen ve sıhhat-ı fikir ve istikamet-i nazar ve selâmet-i kalb istersen; muhkemat-ı Kur'aniyenin mizanlarıyla ve Sünnet-i Seniyenin terazileriyle a'mal ve hatıratını tart ve Kur'anı ve Sünnet-i Seniyeyi daima rehber yap ve " اَعُوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ " de, Cenab-ı Hakk'a ilticada bulun."(Lem"alar:89)

Sizler de sahit olun ki bana turlu turlu isnadlarda ve hakaretlerde bulunan kardeslerime VARSA HAKKIMI helal ettim..Sizler de hakkinizi helal ediniz.
 

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Ustad Bediüzzamanın şeytan ile bir muharebesi var; orada şeytan diyor "nasıl kandıramam" cevaben verdiği bir mesele çok manidardır :

[BILGI]Sâlisen: Hem kabul etmemek başkadır, inkâr etmek başkadır. Adem-i kabul bir lâkaydlıktır, bir göz kapamaktır ve cahilane bir hükümsüzlüktür. Bu surette çok muhal şeyler onun içinde gizlenebilir. Onun aklı onlarla uğraşmaz. Amma inkâr ise; o adem-i kabul değil, belki o kabul-ü ademdir. Bir hükümdür. Onun aklı hareket etmeye mecburdur. O halde senin gibi bir şeytan onun aklını elinden alır, sonra inkârı ona yutturur. Hem ey şeytan! Bâtılı hak ve muhali mümkün gösteren gaflet ve dalalet ve safsata ve inad ve mugalata ve mükâbere ve iğfal ve görenek gibi şeytanî desiselerle çok muhalatı intaç eden inkâr ve küfrü, o bedbaht insan suretindeki hayvanlara yutturmuşsun!

Sözler ( 188 )[/BILGI]
 
Üst