Buyuk sorun

arada63

Yeni Üye
Selam arkadaşlar ben şanşıurfa dayım ve bir mürşit arayışı içindeyim bana yardımcı olur yönlendirirseniz sevinirim bekliyorum mutlaka
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bahtiyar

Active member
O murşit risale i nur dur.Okuyun şanlı urfadaki risale i nur derslerine katılın. "eskiden bir iman hakikatine kırk günden tut da bazen kırk senede ancak çıkılabilirdi, şimdi birisi kırk dakikada çıkacak bir yol bulsa bu yola lakayt kalmak kar-ı akıl değil" o hakikata kırk dakikada çıkaran risale i nurdur.Risale i nur dairesinde dilerseniz kendinize mürşid bulabilirsiniz.Aşagıdada başka ,bir siteten alıntı koyuyorum. takıldığınız noktaları sorun bizimde bu konuları anlamaya ihitiyacımnız var.. Hepsini okumanızda fayda var kırmızı ile işaretleğim kısım sizin sorunuzun cevabı .
"Risale-i Nur talebeleri, Risale-i Nur'un dâiresi hâricinde nur aramamalı ve aramaz..." ifadesini ve sonrasını izah eder misiniz?

Yazar: Sorularla Risale, 28-3-2009
Bir düstur

"Risale-i Nur talebeleri, Risale-i Nur'un dâiresi hâricinde nur aramamalı ve aramaz. Eğer ararsa, Risale-i Nur'un penceresinden ışık veren mânevî güneşe bedel bir lâmbayı bulur, belki güneşi kaybeder."

"Hem Risale-i Nur'un dâiresindeki hâlis, pek kuvvetli ve her ferdine çok ruhları kazandıran ve Sahâbenin sırr-ı verâset-i Nübüvvetle meşreb-i uhuvvetkârânesini gösteren 'meşreb-i hıllet ve meslek-i uhuvvet' ise, hâriç dâirelerde o pedere ve o mürşide üç cihetle zarar vermek suretiyle, bir pederi aramaya ihtiyaç bırakmaz; birtek peder yerine, pek çok ağabeyi buldurur. Elbette büyük kardeşlerin müteaddit şefkatleri, bir pederin şefkatini hiçe indirir."

"Dâireye girmeden evvel bulduğu şeyhi, her fert o şeyhini, mürşidini, dâirede dahi muhâfaza edebilir. Fakat şeyhi olmayan, dâireye girdikten sonra, ancak dâire içinde mürşid arayabilir. Hem Risaletü'n-Nur'un velâyet-i kübrâ olan sırr-ı verâset-i Nübüvvet feyzini veren ders-i hakâik dâiresindeki ilm-i hakikat dahi dâire hâricindeki tarikatlere ihtiyaç bırakmaz. Meğer tarikati yanlış anlayıp, güzel rüyalar, hayaller, nur ve zevklere müptelâ ve âhiret faziletinden ayrı olan dünyevî ve hevesî zevkleri arzulayan ve merciiyet makamını isteyen nefisperestler ola..."(1)

 
Son düzenleme:
Üst