Haftanın Konusu 5 - Üç Aylar hakkındaki hissiyatımız..

Huseyni

Müdavim
Bismillahirrahmanirrahim.

Esselamün aleyküm kıymetli kardeşlerimiz.


Şükürler olsun Rabbimize ki, bir üç aylara daha kavuşmuş bulunuyoruz..Allah cc. bu ayları, hakkımızda hayırlara vesile eylesin, amin. Konumuz adından da belli olduğu gibi, bu aylar hakkındaki hissiyatımız. Hayatımıza kattıkları, bu aylarda ilgimizi çeken değişiklikler vs.

Kıymetli yorumlarınızı bekliyoruz.

Baki selam ve dua ile..
 

garp

Active member
Selamün Aleyküm.

Üc aylar benim icin için sevinc aylari bereket ve magfiret aylaridir Rahmetin saganak saganak yagdigi bereketli kazanc aylaridir
elimizden geldigince gücümüzün yettigince ibadetlerimizi yogunlastirarak istifade etmeye calisiyoruz aslinda insanin her gün,ü her ayi dolu dolu olmali insanin aciz hali dünya düskünlügü gafletine sebep olsada Mubarek aylarin feyzinnden bereketinden Rahmetiinden istifade etmek icin cok gayret etmeliyiz diye düsünüyorum.Rabbim cümlemizi üc aylari rizasina uygun yasayanlardan kullarindan eylesin insallah..
 

KatRe2

Member
üç aylar bereket ve feyiz ayı .. elden geldığınce ıbadetle zikirle meşgul olmak lazım ..

Her hasenenin sevâbı başka vakitte on ise, Receb-i Şerif’te yüzden geçer, Şâban-ı Muazzam’da üç yüzden ziyâde ve Ramazan-ı Mübârek’te bine çıkar. Ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadîrde otuz bine çıkar.risale nur
 

Huseyni

Müdavim
Allah Recep ve Şabanı bize mübarek kılsın ve bizi Ramazan'a ulaştırsın. Amin.

Bu aylar maddi manevi her yönden bereketli aylar. Ehli dünyanın kampanyaları olur, bir alana bir bedava gibi şeyler. Aslında çoğu da fiyatı iki kat arttırdıktan sonra bire iki verir :) İnsanlar olarak bu tür cazibelere kapılıp, elimizde olmayan imkanlarla, gidip onları elde etmeye çalışırız. Rabbimiz bu üç ayları maddi manevi o kadar bereketli kılmış ki, soframız bereketleniyor, zihnimiz bereketleniyor, cebimiz bereketleniyor, zaman bereketleniyor...Asıl amellerimizdeki bereketin ise haddi hesabı yok. Bire bir değil, bire yüz, bire bin, bire onbin, bire otuz binlere kadar çıkıyor. Bir harf okuyoruz yüz, bin, onbin, otuz bin sevap alıyoruz. Bir sayfa Kur'an okuduğumuzda ne kadar karımız olduğunu bir tefekkür edelim. Dünyanın yalan yanlış bire bir veren kampanyalarına kapılıp, bir daha ele geçip geçmeyeceği bilinmeyen Rabbimizin buyur ettiği bu fırsatlar görmezden gelinir mi ?

Şükür Rabbimize ki bize böyle hoş ve güzel ve bizim için çok faideli fırsatları bize sunuyor. Bu üç aylar seksen senelik bir ömün ibadetini netice verebilecek kadar kıymetli ve bereketli aylar.

Ramazan ayı çıktıktan sonra Şevval de biraz kendimizi muhafaza edebiliyoruz ve sonra alıştığımız hayata geri dönüyoruz. Günahlara karşı olan hassasiyetmiz gittikçe azalıyor. Amellerimizi devam ettirsekte samimiyetinden uzaklaşıyoruz. Tabiri caizse gevşiyoruz. Bir sonraki üç aylara yetişemeyenler oluyor. Yetişilse bile geçen senenin güzelliklerini muhafaza edemeyip iflasın eşiğine gelenler oluyor. İnsanız, beşeriz, şaşıyoruz.. İşte üç aylar tam böyle bir zamanda imdadımıza yetişiyor. Kaybedenlere kaybettiklerini tekrar elde etmek için bulunmaz bir fırsat. Kendini muhafaza edenlere, daha da üzerine katmak için bulunmaz bir fırsat.

Üç aylar hak ile batılın daha net anlaşılmasını da kolaylaştırıyor. Nedense dine muhalif olanlar daha da azıtıyorlar ve dinine taraftar olanlar daha titiz ve dikkatli oluyorlar diğer zamanlara göre..

Bir de şöyle düşünelim.. Allah muhafaza ya üç aylar olmasaydı..Rabbini unutmayan kaç kişi kalırdı dünyada...?

Şükür Rabbimize ki, böyle zamanları, Zatına muhabbetimizi arttırmak için, vesile olarak lutfetmiş bizlere...Elhamdülillah.

"Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)

Amin...

Tüm kardeşlerimizin üç aylarının hayırlara vesile olmasını temenni ve dua ediyorum..amin..
 

Livza

Well-known member
Bizleri bu mübarek aylara kavuşturan Yüce Rabbimize binlerce hamd-ü senalar olsun. Onceki yillara bakarak bu yil uc aylarin bereketinin, oneminin daha bir farkindayim gibi hissediyorum..Hissettiren Rabbime hamdolsun.. Kacirilmamasi gereken bir firsat,Uç ayda seksen sene bir omru ehl-i imana
kazandiran şuhur-u selaseyi, ibadetlerle dolu dolu gecirmek elbette buyuk bir kârdir. Ramazani guzel bir sekilde gecirmek icin bu iki ayda ibadetlerimizi ve kendimizi bir duzene sokmamiz icin sunmus Rabbimiz..Insallah bu aylar ahireti kazanmamiz icin vesile olur ve bu aylarda kazandigimiz guzel aliskanliklarimizi butun omrumuze yansitiriz..
 
Üst