Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi

besmele-arapca1.jpg



Selamünaleyküm Degerli Kardeslerim;

avatar.jpg


Bu haftaki Hadis Sohbetleri dersimiz basladi.

avatar.jpg

Buyrun beraber mütaala edelim anladiklarimizi paylasalim insallah..




[BILGI](Müminin silahı sabır ve duadır.) [Deylemi] [/BILGI]







 

pendüender

Well-known member
Acz ve kulluğun en güzel ifâdesi, duâdır. Zira duâ; gurur, kibir, ucub ve benliği, Hakk'ın kapısında terk etmektir. İnsanın haddini bilmesi, âcizliğini ve fânîliğini itiraf etmesidir.

“Duâ, ibâdettir. İbâdetin iliği ve özüdür. Allâh katında O'na duâ etmekten daha kıymetli bir şey olamaz. Allâh, kendisinden bir şey istemeyeni (yani duâ etmekten gâfil kalanı) azâba uğratır. Sıkıntı ve darlık zamanında duâsının kabûl olmasını isteyen kimse, bolluk ve rahatlık zamanında da duâyı bol yapsın. Rabbiniz Hayy ü Kerîm'dir; bir kul elini açınca onu boş bırakmaz. Kime ki duâ kapıları açılmıştır, ona hikmet kapıları açılmış demektir. Duâ, rahmet kapılarının anahtarı, mü'minin silâhı, dînin direği, göklerin ve yeryüzünün nûrudur.” buyurmuşlardır.
 

pendüender

Well-known member
Bizlere duâyı yaşayışıyla en güzel tâlim eden, Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'dir. O, gözyaşları içinde ve ayakları şişinceye kadar kıldığı namazlara ilâveten yaptığı duâlarda sık sık:
“Allâh'ım! Sen'in gazabından rızâna, azâbından affına ve Sen'den yine Sana sığınırım! Sen'i lâyık olduğun şekilde medh ü senâdan âcizim! Sen kendini nasıl medh ü senâ etmişsen öylesin!” (Müslim, Salât, 222) diyerek, acziyet duyguları içinde Cenâb-ı Hakk'a ilticâ ederdi.
 

pendüender

Well-known member
Buyurun beraber kuşanalım duamızı;

Yâ Rabbî! Biz, Habîb-i Edîbin Muhammed Mustafâ -sallallâhu aleyhi ve sellem-'in senden istediği her şeyi istiyor ve sana sığındığı herşeyden biz de sana sığınıyoruz. Ya Rabbi!.. Bizi seçtiğin, sevdiğin kendilerine maddî-mânevî ihsanlarda bulunduğun nîmet ehlinin yolundan ayırma!.. Bizi, sadece seni bilen, sana el açan, senden yardım bekleyen hakîkî mümin kullarından eyle!.. Bizim hayırlı duâlarımızı merhamet ve lütfunla kabul buyur!.. Bize dünyada da iyilik ve güzellik ihsân eyle, âhirette de!.. Bizi cehennem azabından koru!..
Âmîn!..
 

pendüender

Well-known member
Başa gelen acı hâdiselere sabredip Cenâb-ı Hakk'a sığınmak; hayır veya şer her şeyin O'ndan geldiğini bilmek ve bir imtihan olduğunu idrâk edip mükâfâtını kazanmaya çalışmak, Hak dostlarının meşrebidir. Şikâyetler, feryâd ü figânlar, sızlanmalar ise; zarar ve ziyânı artırmaktan başka bir şey değildir.
 

pendüender

Well-known member
"Sabredenlere, mükâfatları hesapsız ödenecektir." (ez-Zümer, 10)
"...Yâ Rabbi! Üzerimize sabır yağdır (Firavun'a minnet sebebiyle îmânımızdan dönmeyelim) ve canımızı müslüman olarak al!" (el-A'raf, 126)
"...Sizin için daha hayırlı olduğu hâlde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu hâlde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz." (el-Bakara, 216)
 

pendüender

Well-known member
Sabır, îmânını koruması için müslümanın en büyük sığınağı ve silahıdır. Allah Teâlâ'nın râzı olduğu ve büyük mükâfatlar va'dettiği ulvî bir haslettir. Allah Rasûlü'nün ifâdesiyle:

"Sabır ziyâdır." (Müslim, Tahâret, 1) İnsanın dünyâ ve ukbâsını aydınlatır.

Fahr-i Kâinât Efendimiz, mü'minlerin bir musîbet ve darlık zamanında ümitsizlik ve isyâna düşmeyip Allah Teâlâ'ya tevekkül ve niyazda bulunmalarını da şöyle tavsiye etmişlerdir:

"Kendisine bir musîbet gelen müslüman, Allâh'ın emrettiği:

«Biz Allâh'a âidiz ve ancak O'na döneceğiz. Allâh'ım! Bana bu musîbetten dolayı ecir ver ve bana bundan daha hayırlısını ihsân eyle!» derse, Allah o musîbeti alır ve mutlakâ daha hayırlısını verir." (Müslim, Cenâiz, 3)
 

pendüender

Well-known member
Varlık ve darlıktaki mânevî âfetlerden kurtulmak ve rızâ-yı ilâhîye kavuşmak için, sabretmek mecburiyetindeyiz! Zira sabır, kadere rızâ çizgisinde kalabilmenin yegâne yolu, güzel ahlâkın ağırlık merkezi, îmânın yarısı, ferah ve saâdetin anahtarıdır.
 

pendüender

Well-known member
"Sabır üçtür:

Musîbetlere karşı sabır, kullukta sabır ve günah işlememekte sabır...

Kim, kaldırılıncaya kadar musîbete güzelce sabrederse Allah ona üç yüz derece yazar. Her iki derece arasında semâ ile arz arası kadar mesâfe vardır.

Kim de tâatte sabrederse Allah ona altı yüz derece yazar. Her iki derece arasında yeryüzü ile yedi kat aşağısı arası kadar mesâfe vardır.

Kim de mâsiyete (günaha) karşı sabrederse Allah ona dokuz yüz derece yazar. İki derece arasında yer ile Arş arası kadar mesâfe vardır." (Süyûtî, II, 42; Deylemî, II, 416)
 

pendüender

Well-known member
Sabır insanın derûnundaki kıymetli bir hazinedir. Onu hem varlığın hem yokluğun, hem acının hem neş'enin, hem belânın hem de nîmetin tehlikesine karşı koruyan güvenli bir kalkandır.

Sabır, bütün peygamberlerin kuşandığı ve ümmetlerine tavsiye ettiği bir zırhtır.

Sabır, îmânını koruması için müslümanın en büyük sığınağı ve silahıdır. Allah Teâlâ'nın râzı olduğu ve büyük mükâfatlar va'dettiği ulvî bir haslettir.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

"Sabır ve dua müminin ne güzel iki silahıdır."


Şüphesiz dua sabır, sıkıntı ve zorluk gibi güçlüklere karşı direncimizi sağlayan bir ilahi destektir . Daha doğrusu beklenilen desteğe bir güzel vesiledir Dua... Hadis i şerifte dua ve sabrı hakkıyla yapanların müminler olduğu vurgulanmıştır. Burada dua ve sabrın bir arada anılması çok manidardır.Bu noktada anlamalıyız ki dua aslında bir sabır işidir.Yani bizler ben dua ettim neden hemen kabul olmadı dememeliyiz.Çünkü yüce Mevla'mız hayırda şer ,şerde hayır vardır buyurmaktadır.Bu hikmetle bazen duaları geciktirmekte bazen ise anında kabul etmektedir.Bu nedenle bizler sabırlı olmalı ve yüce Mevlamızın her zaman bizi duyduğunu dualarımızı önemsediğimizi bilmeliyiz.

Şüphesiz ademoğlunun dayanma gücünün bir sınırı vardır. Her an her yerde ilim ve kudretiyle hazır olan ve her zorluğun üstesinden gelen bir Rabbe iman eden bir insan için sabırla yapılan bir dua eşsiz bir silahtır. O sabırla yapmış olduğu dua ile bütün sıkıntılara karşı kendini müdafaa edebilir ve Mevlanın izni ile bütün zorlukları yenebilir.
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.


Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslüman olarak al.




Dünya…
Türlü çilelerle insan neslinin sınandığı en zorlu mekan…

Belki de ona imtihanlar diyarı demeliyim. Çünkü burada yaşanan musibet ve belalar, muson yağmurları kadar etkili olur. Bazen öyle yağar ki etraf sele döner; hem de her önüne geleni götürecek kadar azgın bir sele…

Dedik ya; burası imtihanlar diyarı. Herkes farklı şekillerde imtihan oluyor. Her âdemin farklı çilesi var bu diyarda. Kimi açlık, kimi korku, kimi malı veya canıyla imtihan ediliyor. Rabbimiz bu gerçeği; “Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz”[1] diye teyit etmektedir.


Hele hele mü’min iseniz, yani inanıyorsanız bu musibetler size öz anneden kardeş gibidirler. Yanınızdan asla ayrılmaz, sizinle uyur sizinle uyanırlar. Çünkü mü’min olmak, diğer bir ifadeyle cennete talip olmak türlü sıkıntı ve çileyi peşinen kabullenmek anlamına gelir.

Çünkü Allah müminlerin, canlarını ve mallarını, cennet karşılığında satın almış[2] ve buyurmuştur ki; “İnsanlar imtihandan geçirilmeden, sadece ‘iman ettik’ demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar”[3]

O nedenle Müslüman çile adamıdır. An gelir ezilir an gelir üzülür, fakat asla ümitsizliğe kapılmaz, asla yılgınlık göstermez, mücadelecilik ruhundan asla ödün vermez.
Peki musibet ve bela yağmurlarının oluşturduğu o büyük sel baskınından korunmak mümkün değil mi?

Elbette mümkün…

Yanınızda her ihtimale karşı bir adet sabır simidiyle bir parça dua kemendi bulunduruyorsanız telaşlanıp korkmayın, zira kurtuldunuz demektir. Sevgili Peygamberimiz öyle buyuruyor: “Sabır ile dua müminin en güzel silahıdır.”[4] “Ya Allah!” deyip tutunun sabrın kollarına, ardından fırlatın dua kemendini selamet ikliminin kıyısına, sonra yönelin Cenab-ı Zülcelal’e bütün içtenliğinizle.

Bakın nasıl da yeniden doğmuş gibi ferahlayacaksınız. İç dünyanızda nasıl da bayram şarkıları yankılanacak.

Bırakın musibetler başınızdan aşağı doğru yağmaya devam etsin. Bırakın âlem, ateş topu olup peşinize takılsın. Hiçbiri sizi eskisi gibi etkileyemez! Ateşin zarar veremediği İbrahim Peygamber kadar güvendesiniz artık. Çünkü siz Sabûr olan Hak Teâla’ya güvenip sabrettiniz, O’na yönelip yalvardınız. “Doğrusu Allah sabredenlerle beraberdir.”[5] “O sabredenleri sever.”[6]


Eğer yanınızda sabır simidiyle dua kemendi taşıma gibi bir alışkanlığınız yoksa ve Hakk’a olan güveniniz pamuk ipliğine bağlıysa, o zaman akıntının savurduğu yöne doğru sürüklenmeye hazır olun.

Siz sürüklenirken iç dünyanızda anaforlar oluşur; tıpkı okyanuslardaki gibi, büyük ve ölümcül… Boğuluyorum zannedersiniz kendinizi. Ruhunuz daralır, benziniz solar, bakışlarınız sabitleşir. Artık maneviyat ikliminize, şimdilerin bunalım dediği ruh hali çöreklenmiştir. Bitkin dudaklarınızdan son bir gayretle imdat çığlıkları yükselir: “Kurtarın n’olur!..”

Allâh-u Teâla’dan başka kurtarıcınız var mıdır ki sizi kurtarsın?

“Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslüman olarak al.”[7]

(1) Bakara 2/155,[2] Tevbe 9/111
[3] Ankebût 20/2,[4] Künuzü’l-Hakayık, Deylemi
[5] Enfal 8/46,[6] Al-i İmra 3/146
[7] A’raf 7/126

 

Bahtiyar

Active member
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

Müminin silahı sabır ve duadır.

sabır ve dua silah ise , silah da düşmana doğrutulur ise .Anlaşılan odur ki düşman karşısında sabır ve dua silahını kullanıcağız.Düşman boş durmaz, plan yapar , zayıf yerleri kollar ve saldırır , biz ne yapmalıyız bir kalemiz var sünneti seniye hemen o kale sığınıcağız neder sünnet düşmana karşı "mümünin SİLAHI sabır ve duadır" der.bizde sabır ve dua silahıyla karşılık vericeğiz düşmana...

Düşmanlarımızı tanıyalım

“Şüphesiz ki kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.” (Nisâ: 101)
“Çünkü nefis, daima kötülüğü emreder.” (Yusuf; 53)
"düşman istersen Nefis yeter" (Risale i nur)

Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise (siz de) onu düşman tanıyın. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır.. (Fatır: 6)”
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

Abdülkadir Geylanî kuddise sirruh sabrı şöyle tarif etmektedir.

Halinden kimseye şikayet etmemek.

Hiçbir suretle sebeblere güvenmemek, dayanmamak.

Bela ve musibetler karşısında hoşnudsuzluk göstermemek.

Bela ve musibetten kurtulunca sevinç duymamak.

Sabır, şikayet ve feryad etmeden, hoşnudsuzluk göstermeden, gelen belaya katlanmaktır.

Belalara sabretmek, kurtuluşa sebeb olan en güzel huylardandır.

Sabır, Peygamberimiz'in hasletlerindendir.

Rasül-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem buyurmuştur ki:

-Sabır, cennet hazinelerinden bir hazinedir.

-Mü'min'e gelen her derd, üzüntü, hastalık eziyet, sıkıntı, günahlara keffaretdir.

-Sabır, îmanın yarısıdır.

Dünya, mihnet ve sıkıntı yeridir. Sıkıntının ise, sabretmekten başka çaresi, katlanmaktan başka yolu yoktur.

Bir hastalık, bela gelince bağırıp çağırmak fayda vermez. Aksine zararlı olur.

Allah'ın takdirine razı olup gönül hoşluğu ile sabretmelidir.
 

Bahtiyar

Active member
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

Sabır ve dua nasıl bir silahtır ,kimler kullanmıştır ? nasıl kullanılır ?tesiri nedir ? kazancı nedir ?nerede kullanılır ? gibi sorulara cevap arıyalımmı
mesala Sabır kahramanı Eyüp A.S. için o hastalığın azîm mükâfatını düşünerek kemal-i sabırla tahammül edip kalmış.Diyor 2 lema da. demek sabır silahını kullanmak için musibetin azim mükafatını düşünmek gerekiyor.Şimdilik bu kadar yazabiliyorum gayretim gelmişken yazıyım dedim sonra malum nefsi emmare vazgeçiriyor , mesele inşallah inkişaf olur dua sıyla...
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

(Müminin silâhı, sabır ve duadır) hadisindeki sabır ve dua, silah olarak nasıl kullanılır?

Silah, daha çok savunma aracıdır. Dua ve sabırla kötü şeyler önlendiği gibi, iyi şeyler de ele geçer. Sıkıntılı şeylerden kurtulmak için, rahat ibadet edebilmek ve haramlardan kaçmak için, sabrederek dua etmek gerekir. Her ikisine de birkaç örnek verelim:


SABIR SİLAHININ FAYDALARI

Bir farzı yapmak veya bir günahtan kaçınmak, sabırsız ele geçmez. Resulullah efendimize (İman nedir?) diye sorulduğunda, (Sabırdır) buyurdu. (Deylemi)
Sabır acı ise de, meyvesi tatlıdır. Beş âyet-i kerime mali:
(Sabredenlere mükâfatları hesapsız verilir.) [Zümer 10]
(Sabredenlere [ihsanımı] müjdele!) [Bekara 155]
(Allah sabredenlerle beraberdir.) [Bekara 153]
(Allah sabredenleri sever.) [Âl-i İmran 146]
(En güzel şekilde sabret!) [Mearic 5]


Birkaç hadis-i şerif meali:

(Sabreden kuldan Allah razı olur.) [Deylemi]
(Sabırlı ve ihlâslılar, hesaba çekilmeden Cennete girer.) [Taberani]
(En faziletli amel, sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizi]
(Sevmediklerinize sabretmedikçe, sevdiklerinize kavuşamazsınız.) [İ. Maverdi]
(Sabır üç çeşittir:

1- Belaya sabır,
2- Din bilgilerini öğrenirken ve ibadetlerini yaparken sabır,
3- Günah işlememek için sabır. Belaya sabredene 300, ibadet yapmaya sabredene 600, günah işlememeye sabredene ise 900 derece ihsan edilir.) [Ebu-ş-şeyh]


DUA SİLAHININ FAYDALARI

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Kaza-i muallâkı hiçbir şey değiştirmez. Yalnız dua değiştirir.) [Hâkim]
(Kader tedbirle değişmez; ama kabul olan dua, bela gelirken korur.) [Taberani]
(Dua 70 türlü kazayı önler. Ömrün bereketini artırır.) [Tirmizi]
(Dua belayı önler.) [Deylemi]
(Dua edenin, ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür yahut ahirette mükâfatını bulur.) [Deylemi]
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua

. Peygamber Efendimiz'in amcası oğlu Abbas'ın oğlu Abdullah rivâyet etmiş ki, Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuş:

"Mü'minin ne güzel silahıdır, ne kadar hoş bir silahtır, ne kadar mükemmel bir silahtır..." diyor Peygamber Efendimiz. Neymiş o silah, acaba kaç kurşun alırmış, kaç metreye kadar tesirliymiş, nasıl bir silahmış?.. Buyuruyor ki: (Es-sabru ved-duà') "Sabretmek ve dua etmek mü'minin ne kadar güzel silahıdır." diyor Peygamber SAS Efendimiz.

Demek ki, mü'min sabrederse, elinde silah varmış da sanki o silahıyla düşmanına ateş ediyormuş gibi sevapları kazanır ve silahla nasıl zafer kazanıyorsa, düşmanı yeniyorsa sabırla veyahut dua ile de öyle yener. Dua da mü'minin silahıdır, hem de çok kuvvetli bir silahtır. Mü'min çok aciz olabilir, hasta olabilir, zayıf olabilir, güçsüz olabilir; mevkîsiz, makamsız, rütbesiz, değersiz gibi görünen bir insan olabilir. Ama dua çok önemlidir kardeşlerim. Dua ettiği zaman, ALLAH duasını kabul edince, mü'minin yardımına koşar, zâlimi de kahreder.

Dua gelmiş olan şeye de fayda eder, geleceğe de fayda eder. Yâni gelmiş olan belâyı kaldırmağa da yarar, gelecek olan belâyı durdurmaya da yarar. Gelmesin, dursun diye belânın durmasına da yarar.Dua dedik ya en büyük silahtır kardeşlerim.


Çünkü Müslümanların maalesef düşmanları çok, islam toprakları geniş, maddî imkânlar var, petroller var, madenler var, altınlar var, uranyumlar var... Gelişmiş ülkeler, gayr-i müslim ülkeler bunları yağmalamak için çareler düşünüyorlar, tuzaklar düşünüyorlar, teşkilâtlar kuruyorlar, oyunlar ediyorlar. Müslümanlara sataşıyorlar, saldırıyorlar, harp çıkartıyorlar, katliam ediyorlar, topluca mezarlara gömüyorlar. Yerlerinden, yurtlarından sürüp çıkarmağa çalışıyorlar, fitne fesat çıkartıyorlar, birbirlerine düşürüyorlar, maalesef birbirleriyle savaştırıyorlar, Afganistan'da olduğu gibi... E o zaman demek ki, bu kadar düşmana karşı da Müslümanın şöyle silahı olması lâzım: Birisi direniş,diğeri sabır ve dua ....direniş bölümü malum...konumuz ise sabretme neye ve nasıl sebretme kıme karşı sabretme...Bazen sabır Hz.Eyüp misali çıkar hani O Rabbine çağrıda bulundu;


“Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin”
O Hz. Eyyub ki;
Çok şiddetli bir hastalığa yakalanmış ,hastalığı uzun sürmüş ve dahî çeşitli imtihanlara, musîbetlere maruz kalmıştı.. Fakat tüm musîbetler, O’nu hep sabredici bulmuş ve SABIR KAHRAMANI ünvanını almıştı.. Sonra imtihan daha da şiddetlenmiş, hastalık o kadar ilerlemişti ki; ALLAH’ı anan diline ve kalbine zarar vermeye başlamıştı. İşte o zaman Kendi bedenî sağlığı için değil, ALLAH’ı anmasına zarar gelmemesi için, O’na(CC) şu şekilde dua etmişti; “Rabbi İnnî messeniyedurru ve EnteErhamurrâhimîn” “Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin” Bunun üzerine ALLAH, O’nun sabrına ve halis niyetine hürmetle şifa vermişti.. Evet Hz. Eyyub böyleydi ya biz?.. Onun maddî hastalığına ve yaralarına karşılık; Bizim manevî yaralarımızvar dostlar.Sabır ve dua en büyük ilaç..

Rabbimiz buyurmuyormu ki ''Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın... (Al-i İmran Suresi, 200)
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten ALLAH sabredenlerle beraberdir. (Bakara Suresi, 153)

Kardeşlerim dua ve sabır hayatın her alanına yansımalı yansımalı ki !evlerımız ve ruhlarımız şenlensın, hayat bulsun.zülüm çemberi gittikçe daralıyor özgürlük meşalesini yakan yiğitlerimiz hamd olsun gün geçtikçe çoğalıyor bu kutlu seferde biz yerlerınde çakılı kalanlar en azından ayaga kalkamıyorsak zulme dırenen kardeşlerimize karşı duamızı esirgemeyelim..Onların mücadelede ki kararlı ve azımlı sabırlarına karşı bizde kendimize mucadele alanları biçelim..
Ey Rabbim! Bogunculuğa ve yozlaşmaya yol açan bu insanlara karşı bana yardım et!" (29/Ankebut,30.)
-(Ey) göklerin ve yerin yaratıcısı! Dünyada ve ahirette benim yanıma, yakınımda olan (beni koruyup destekleyen) sensin. Canımı, bütün varlığı ile kendini sana adamış (müslim) biri olarak al ve beni dürüst ve erdemli (salih) insanların arasına kat!" (12/Yusuf, 101.)
"... Ey Rabbim! Eğer dileseydin daha önce de onları yokederdin ve beni de. İçimizden birtakım düşük akıllıların yaptıklarından ötürü bizi yokedecek misin? Bütün bunlar senin sınamandan başka bir şey değildir. Ki onunla dilediğinin sapmasına fırsat verir, dilediğini doğru yola sokarsın. Bizim velimiz sensin öyleyse bizi bağışla! Bize acı! Çünkü bağışlayanların en hayırlısı sensin." (7/Araf, 155)

"Bizim için bu dünyada da ahirettede de iyi ve güzel olanı yaz! Bak işte pişmanlık içinde sana yöneldik..." (7/Araf, 156

Gerçekten insan, ziyandadır.
Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar,
birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve
birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.
(Asr Suresi, 2-3)
 

memluk

Hatim Sorumlusu
Hz. Yunus (as)’ı balığın karnından kurtaran, Hz. Eyyub (as)’ı en ıstıraplı hastalığın pençesinden kurtaran silah duadır.
Yerli yerinde, zamanında, ihtiyaç anında, samimi olarak istimal edilen dua silahının hedefini şaşırması diye bir şey söz konusu değildir.
Yeter ki dua acelelik ve ümitsizlik virüsüne bulaştırılmasın...
 

Bahtiyar

Active member
Cevap: Hadis Sohbetleri 63: Müminin silahı sabır ve duadır.

Allah razı olsun istifadeye medar şeyler yazmışsınız...Şu açıdanda baktım sizinle paylaşıyorum cümlelerimin basitliğini konunun önemi örtücektir inşallah...
şeytan ve nefis bu savaşta neyi elde etmek istiyor.isyan ile günah ile imanın mahalli olan kalbi öldürmek istiyor. kendisine esir düşmesini istiyor.Köle gibi her istediğini yaptırsın.Özgürlüğünü kim vermek ister üstelik kötülüğü emreden ,sana hertürlü zülmü emredicek dehşetli zalimin eline geçmek mi istiyorsun. seni alevli ateşe atanın esiri olmak istermisin.Öle ise düşmanını tanı tehlikeyi farket , .Aklını çalıştır. sabır kuvvetini kullan , dua ile silahlan.
 
Son düzenleme:
Üst