Hizmette sorumluluk anlayışı nedir sizce?

NİSANUR

Well-known member
Hizmetimiz ALLAH rizasi icin ve samimi olmali gösteris icin dünyevi islerimiz icin olmamali..islama hizmet gönül ister cokluk degil birlik beraberlik ister safini belirlemek imanını güçlendirmek senin rizan için bende buradayım Ya Rabbi diyebilmek ister..insallah bizler diyenlerden oluruz...

Amin...Allah razı olsun...
 

Muvahhid1

Well-known member
SOHBET HOCAMA DÜN DANIŞTIM HİZMET KONUSUNU..fİKRİNİ VE YORUMUNU ALMAK İSTEDİM;
Üstadın yakın dostu ve talebesi zübeyr abinin bir mektubunu verdi ..Al bunu güzelce oku ve düşün ..Aradığın cevap buradadır işte;

“Aziz, Muhterem Kardeşim...
Mademki İslam'ın her derdine razı olduğunu bildiriyorsun, bu müjdenle bize aşk ve şevk veriyorsun, O halde iyi dinle:

VAZİFEN, dikenler arasında güller toplayacaksın. Ayağın çıplaktır, batacak. Elin açıktır, ısıracak. BUNA SEVİNECEKSİN.

Firavunlar kucağında büyüyen çocuk Musa'ları safına alacaksın. Aldığın için dövecekler. Konuştuğun için zindana koyacaklar, SEVİNECEKSİN.

Çöllere sürülürsen kanınla ağaç yetiştireceksin. Kutuplara sürülürsen ısınla sebze yetiştireceksin. Yeşilliği sevmeyenler olacak. Yakacaklar, yıkacaklar. Sen bunu SABIRLA SEYREDECEKSİN.

Karanlık zindanlara salarlarsa, ışık; paslı vicdanları görürsen, ümit; imansız kalplere rastlarsan NUR vereceksin. Sen verdiğin için suç, sen getirdiğin için ceza, sen konuştuğun için mahkûm olacaksın. Ve buna ŞÜKREDECEKSİN.

Anadan, yardan, serden ayrılacaksın. Candan, gönülden Kur'ân'a sarılacaksın. Damla iken deniz, nefes iken tayfun olacaksın. Derdini yazmak için derini kâğıt, kanını mürekkep edeceksin. Kimse ile görüştürmezlerse, mecnun olup çöllere düşeceksin. Leylâ arar gibi NUR arayanları bulacaksın. Bulamazsan üzülmeyeceksin.

MAKAMLAR, SERVETLER verirlerse, NEFSİNİ UNUTACAKSIN.
Yalan, iftira, çamur fırtınasına tutulursan, HİSSİYATINI TERK EDECEKSİN... önünde demirden set yaparlarsa, dişinle deleceksin.

Dağları toptan oymak gerekirse, iğne ile oyacaksın Unutma! nerede olursan ol; küfrün ve cehlin ta temelini çürüteceksin.Bir gün Kur'an etrafındaki surların yıkıldığım görürsen; hemen kemiklerini taş, etlerini harç, kanını da su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten, ahlâktan kaleler dikeceksin. Kaleler, fedailer ister. Nasıl, nasıl sende içinde fedai olacak mısın?

"KUR'AN TALEBESİ OLACAKSIN" deseydin yeterdi, diyeceksin. Haklısın. Zira, İslâm yoluna giren; bilir ki, bu yol kıldan ince, kılıçtan keskindir. Her kişinin değil, er kişinin yoludur.

çok güzel gerçekten ,Allah razı olsun .. .
 
Son düzenleme:

teblið

Vefasýz
hizmet muhabbet ister ,hizmet birlik ister ,hizmet darda kalan kardeşine sonuna kadar destek vermek ister ,hizmet yolda kalan kardeşine geri dönüp onun yanında yürümek ister,hizmet canını yaksada acılar sabretmek ister,hizmet sana duyulan güvenleri boşa çıkarmamaktir......................................biz muhabbet fedaileriyiz husumete zamanımız yoktur................................
bu gemi demir almıştır..yola çıktı..hadi bismillah
 

teblið

Vefasýz
Evet, hizmet zordur.

Bir nesil köprü olacak, tıpkı Sahabe-i Kiram Hazerâtı gibi. Çünkü yardan ve diyardan geçmişler. Elbette onlarda insandı.

Aç kalmışlar, hırpalanmışlar fakat yılmamışlar, tıpkı Ortaasya'ya gelen nâ malum İslâm fedâileri gibi.

İnâyete mazhar olup, kendi gayeretleri ile güruhlar meydana getirmişler, fakat o güruhlardan mahrum edilip ve başları bile kesilmiş onlar gene de meclislere giderek derslerine devam etmişler. Tıpkı Semerkat'ta ki Müderris ve Dersi Hân Kûsem Bin Abbas (RA) gibi. Onları Şâh-ı Zinde yapan bu sır değil midir?

Padişâhlar, Hükümdarlar ve çok insanlar gelmiş geçmiş hep unutulmuş. Fakat onlar unutulmamış.

Evet hizmet zordur. Fakat lezzetlidir. İmtihanı çetindir. Fakat meyvesi tatlıdır.
Ve Nur üstadı Hz.Bediüzzaman; bir numune-i imtisâl ve arkasından gidenler ve onların arkasından gidenler.... ve diğerleri... bu kafile her kese açık... yeter ki azim sahibi olalım. Onu da nurlardan tahsil edeceğiz. Bu kafileyi Sahib-i Kâinat (cc) Kur'ân da haber vermiş, bu kafileyi İnsanların en güzeli Kâinatın Fahri (ASM) hadislerinde haber vermiş. Geri kalmak hatadır. Kimsenin ata-anası git evladım demez. Veysel Kârâni (RA) annesinin ısrarına boyun eğmiş fakat sahâbi olamamış.

 

teblið

Vefasýz
Forumda dolasirken sohbet tadinda geçen bu başligi güncellemek istedim.oldukca faydalanmiştık .insl tekrardan fayda gormesi ümidiyle ....
 
Üst