Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

MahirTuðba

Yeni Üye
Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Selamün aleyküm.Aslında yazıp yazmamada çok terettüt etmiştim ama kimseyi tanımadığım için burada bir nebze olsun rahatım...Bir kaç ay önce kayınpederimin daveti üzerine İstanbula gitmiştim.O zamanlarda Menzil Şeyhi Gavs Hz. leri gelmişti.Kayınpederim sofi olduğu için benimde sofi olmamı çok istiyordu.Elhamdülillah meşrebimden ve Üstadımdan Allah razı olsun en ufak bir meyilim yoktu ama yinede davete icabet edeyim Allah dostudur diye gittim.Orada tövbe alma vs.konular oldu daha sonra adaplar vardı.Onları yapmam istendi ama ben yaparken hiç meşrebimin dışına çıktığımı düşünmedim..Neyse adapların en sonu olan istihare namazı...onu kılıp yattım.Rüyamda Üstad Hz.lerini gördüm.Bana baş parmağını kaldırıp hiddetle sen benim talebemsin,bana ittiba edeceksin..Gavs bizim kardeşimizdir ama benim ve Hizmetin makamı çok büyük dedi azarlayarak....Ben bu hadiseyi bana ısrarla rüya görüp görmediğimi adaplardan sonra sormaları neticesinde kayınpederim ve sofilere anlattım..Fakat bana bunun şeytani bir rüya olduğunu söylediler:)))))ya şimdi ne cevap vereceğimide bilemedim..İçimde kaldı bişey demedim kendilerine ama nedense enaniyetim mi kabardı anlayamadım ama çok aşırı adavet besler oldum kendilerine...Ne yapmam gerekli abilerim ablalarım yardım ederseniz dua ederim inşallah...:048:
 

TUVRES

Member
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Allah sıkıntılarını gidersin .hayır olsun inşaallah
 

faris

Well-known member
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Ve aleykum selam;

Gördüğünüz rüya inşallah haktır, hakikattir. Şeytanın peygamberimiz a.s.v haricindekilerin kisvesine girerek rüyalara girmesi mümkündür. Ancak o zatların dedikleri gibi olsa bile bunda şüphe vardır. Şeytanın maksadı yoldan çıkarmaktır. Madem şeytan yoldan çıkartıyor o zaman neden O şeyhe ittiba etme Bediüzzamana ittiba et desin ki? Haşa sümme haşa Bediüzzaman sapık bir alim mi? Ki şeytan mübarek Ustad Bediüzzamanın kisvesi ile rüyalara girsin.

Madem böyle bir şeye mahal ve meydan yok, inşallah rüyanız haktır.

Bu hususta nacizane bir hatıra anlatmak istiyorum:

Bir vesile ile ailem ile Adıyamana gitmiştik, abim kendiside sofidir. Madem buraya kadar gelmişiz Menzile uğramadan gitmeyelim diye yola çıkı verdik. Tabi abimin talimatları ile, gittiğinizde namazınızı kılınız sonrasında tevbe alır talimatları dinlersiniz.. Allah dostunu görmek niyetiyle gittiğimiz yerden tevbe alarak dönmüştük. Ancak Tevbe esnasında "kendime şeyh tayin ettim" sözünü tekrarlarken bu sözü ben söylemedim. Niyetim Allah dostunu ziyaret etmek dualarını günahlarımıza kefaret etmekti.. Ailemin diğet efradından bir kısmı sözleri tam tekrarlayarak talimatlarıda yerine getirdi..

Her bir yolun ayrı bir güzelliği ve ayrı bir kuvveti vardır. Risale-i Nurda Ustadımız bu mesleğin kuvvetinden ve hakikatinden çok yerlerinde anlatmaktadır. Eğer Ustad Bediüzzamana ve Risale-i Nurlara talebe olmak istiyorsak; talebeliğin şartlarından biri de sadakattir.

Sofilik meşrebinde rabıta çok derin olduğundan ancak kendi mesleklerindeki güzellikleri görebilmektedirler. Bu nedenle farklı rüyaları hakikatini bilene danışmadan farklı yorumlarda bulunabilinmektedir.

Ustad Bediüzzaman Risale-i Nurda rüya ve hakikatlerini ve çeşitlerini anlatmaktadır. Sizleri oraya havale eder, rüyanızı sadece yorum yapabilecek hakikatini bilebileceklere anlatınız..

Bazen bilmeden bazı amellerde bulunabiliriz. Hakikati nedir değildir demeden Allah yoludur diyerek safiyane ittiba edebiliyoruz. Size güzel olanı alınız gerisini sahibine bırakınız..
 

teblið

Vefasýz
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Aleykum selam;

İnş Rahmani ruyadır diyelim ruyanız ..Allahu alem; hz yusuf (as) tabiriyle hayır olsun inşl

Ruyanızı bu gece medrese hocamıza tabir ettireceğim..vereceği cevabı buraya yazarım..hocama ulaşabilrsem programı yoksa anlatacağım sizin ruyanızı inşl..
 

MahirTuðba

Yeni Üye
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Allah razı olsun...Cevaplarınız memnun etti beni.Sayın Fahris bende son söz olan 'Şeyh tayin ettim'i demedim.Enteresandır ki bütün kelimeleri anladım tekrar ettim ama son cümleyi 'Şeyh Hz.leri şahit olsun'diye algıladım...Bana neden demedin diye sordular ben bu şekilde algıladım dedim ve zaten doğru duysaydım tekrarlamazdım demiştim.Kendileride Nur talebesi olabilirsin ama tarikat içine girmende behis yok dediler.Bende İmam Rabbani Hz.lerinin hatırımda kaldığı kadarıyla bir mektubunda''bir yere gidiyorsanız heryere gidiyosunuzdur,her yere gidiyorsanız hiç bir yere gitmiyorsunuz'' anlamında bir kesitini iletmiştim...


İnşallah Sayın Tebliğ bekleyeceğim cevabınızı...
 

teblið

Vefasýz
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Hocamızın ruyanızla ilgili yapmış olduğu tabiri aynen aktarıyorum kardeşim;

İster gavs hz'lerini tarikatı ister Üstad hz'lerinin nur yolu hepsi Rahmani yoldur..ve görmüş olduğunuz ruyada Allah'ın izni keremiyle Rahmani ruyadır..Üstad 'hz'leri Allah'ın veli kuludur...;

Bu ruyanın hikmeti;
hayatınızda şu sıralar;
dilinizle değilde kalben belki bir ara üstadın derslerine ve nur külliyatına gereken önemde eksiklik göstermiş olabilirsiniz..bu ruyayı uyarı mahiyetinde kabul ediniz..ve zamanınızı biraz daha nur alemine ayırmanız ve gereken titizliği göstermeniz gerektiği hususundadır kardeşim..vwe üstadı ruyada görmek rahmet bereket hizmet mahiyetindedir..her şekilde hayırlıdır inşl..

hocamızın yaptığı tabir bu şekildedir...Rabbim hayra çıkarsın..
 

MahirTuðba

Yeni Üye
Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Allah razı olsun Sayın Tebliğ...İnşallah hayırlarlara vesile olur.Evet eksiklik gösterdiğim aksattığım doğru nurları.İnşallah bu saat itibariyle daha çok çalışıcam..daha istikametli olmaya gayret edicem..
 
Üst