Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: mini test

  1. #1
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    KÜTAHYA
    Mesajlar Mesajlar
    1.670
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 550 + 43689


    mini test

    soru1:hac islamın kaçıncı yılında farz kılınmıştır?
    soru2:ihsan nedir?
    soru3:cenaze namazının hükmü nedir?

    bilenlere kocaman aferim var:003::032:

    Benzer Konular
    Senin mini mini hayat tekneni ömrünün denizinde aldanarak boğdurma
    Senin mini mini hayat tekneni ömrünün denizinde aldanarak boğdurma Senin mini mini hayat tekneni ömrünün denizinde aldanarak boğdurma Öyleyse en metin, en âli, en müzeyyen görünen bu saray-ı kâinatın bir anda yıkılacağı, harap olacağı, bütün se
    Mini mini birler 9 Eylül'de ders başı
    Mini mini birler 9 Eylül'de ders başı Mini mini birler 9 Eylül'de ders başı öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okul ortamına alışmalarını kolaylaştırmak için düzenlenen 'uyum eğitimi'nde, veliler de uygun
    S4 mini
    S4 mini S4 mini Devami...
    Mini mini birler için okul zamanı
    Mini mini birler için okul zamanı birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle okulöncesi eğitime başlayacak küçükler bugün ders başı yapıyor. Devami...
    mini pizza
    mini pizza mini PIZZAAAA malzemeler: hamur malzemeleri: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 4-4,5 su bardağı un
    Yazar : Risale Forum
    Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:

  2. #2
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    İstanbul
    Mesajlar Mesajlar
    5.775
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 1237 + 95804


    Cevap: mini test

    1-Hicretin 9. yılında
    2-
    İyilik, güzellik, uygun ve güzel olanı en güzel ve kusursuz bir şekilde yapmak. İhsan; Allah'ın huzurunda olduğunu onu gönül nuruyla görüyormuş gibi tasavvur ederek kulluk vazifelerini yerine getirmek. Bu anlamda ayet-i kerimede "öyle değil! Kim muhsin olduğu halde kendini Allah'a teslim ederse, onun mükafatı Rabbinin katındadır" (el-Bakara, 2/112). İnanç ve gönül planında ihsan ve teslimiyet Allah'ın kullarından istediği kurtuluş beraatıdır. Anne-baba hakkındaki tavsiyelerde de onlara "ihsan" ile davranılması istenmiştir (bk. el-Bakara, 2/73; en-Nisa, 4/36; el-En'âm, 6/151; el-İsrâ, 17/32).
    3-
    Cenâze namazı, farz-ı kifayedir; kadın olsun erkek olsun yalnız bir kişinin bu namazı kılmasıyla farz yerine getirilmiş olur. Cenâze namazı, Allâh’a övgü, Rasulullah’a salât ve ölü için duadan ibarettir.
    Cenâze namazı rüku ve secdesi olmayan bir namazdır; rükünleri kıyam ve tekbirdir. Cenâze namazında iftitah tekbiriyle birlikte dört tekbir bulunmaktadır. Selam vermek vaciptir. Sünnetleri ise, Allâh’a hamd ve senâ etmek, Rasulullah’a salât ve selam getirmek, hem ölüye hem de Müslümanlara dua etmekten ibarettir.
    Cenâze namazında taharet, kıbleye yönelmek, setr-i avret ve niyet gibi şartlara riayet edilir. Namazı kılınacak cenâzenin Müslüman olması, yıkanıp kefenlenmiş olması, cemaatin önünde olması, bedeninin tamamı veya yarıdan fazlası, yahut başı ile birlikte en az yarısının bulunması gerekir. Canlı olarak doğup ölen çocuk yıkanır ve cenâze namazı kılınır..

    mi acaba?
    Yazar : Risale Forum
    Vazifelerini ücrete bağlayanlar asla ıslahçi olamazlar.
    M.fethullah GÜLEN

  3. #3
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    KÜTAHYA
    Mesajlar Mesajlar
    1.670
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 550 + 43689


    Cevap: mini test

    ALLAH RAZI OLSUN MİHRİMAH HOCAM...

    Hangi nafile oruç en faziletlidir?
    Yazar : Risale Forum
    Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:

  4. #4
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Nereden Yer
    İstanbul
    Mesajlar Mesajlar
    124
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 71 + 2092


    Cevap: mini test

    • Oruc hicretin 2.yılında farz kılınmıştır.
    • Cenaze namazını kılmak farzı kifayedir.
    • İhsan Allah ı görüyormuş gibi ibadet etmektir.
    • En faziletli oruc Davud(as)ım orucuddur.(Davud as bir gün tutar bir gün tutmazdı.)
    Yazar : Risale Forum

  5. #5
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    KÜTAHYA
    Mesajlar Mesajlar
    1.670
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 550 + 43689


    Cevap: mini test

    Alıntı GÜLEFŞAN Nickli Üyeden Alıntı [Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]
    • Oruc hicretin 2.yılında farz kılınmıştır.
    • Cenaze namazını kılmak farzı kifayedir.
    • İhsan Allah ı görüyormuş gibi ibadet etmektir.
    • En faziletli oruc Davud(as)ım orucuddur.(Davud as bir gün tutar bir gün tutmazdı.)
    en faziletli nafile oruç Davud(as)ım orucuddur.(Davud as bir gün tutar bir gün tutmazdı.)
    allah razı olsun.:dft012:
    Yazar : Risale Forum
    Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:

  6. #6
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    KÜTAHYA
    Mesajlar Mesajlar
    1.670
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 550 + 43689


    Cevap: mini test

    1- İftitah tekbirinde "ALLAH" lafzını söylemenin hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    2- Secdede alnın 4/3'ünü yere koymanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    3- Secde müddetince, ayakların ikisi birden yerden kesilirse, namazın hükmü ne olur?
    a) Mekruh işlenmiş olur.
    b) Sehiv secdesi yapılır.
    c) Namaz bozulur.
    d) Hiçbir şey olmaz.

    4- Namazda Fatiha sûresini okumanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    5- Namazdaki yanılmalardan dolayı sehiv secdesi yapmanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    6- Namazda sübhâneke duasını okumanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehab

    7- Namazda sağa selâm vermenin hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehab

    8- Namazda sola selâm vermenin hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    9- Vitir namazının ilk rekatında Âlâ sûresini, 2. rekatında Kafirûn, 3. rekatında da İhlâs sûresini okumanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    10- Namazda bir başkasına cevap kastıyla öksürmek ve iki harfi yan yana getirecek şekilde ses çıkarmanın hükmü nedir?
    a) Namaz bozulur.
    b) Sehiv secdesi gerekir.
    c) Bir şey olmaz.
    d) Mekruh olur.

    11- Secdeye varırken elleri dizlerden önce yere koymanın hükmü nedir?
    a) Tahrîmî Mekruh
    b) Mubah
    c) Tenzîhî Mekruh
    d) Müfsit

    12- Abdesti daralmış bir hâlde namaza durmanın hükmü nedir?
    a) Tahrîmî Mekruh
    b) Haram
    c) Tenzîhî Mekruh
    d) Müstehab

    13- Namazda amel-i kesir miktarınca elbise veya saç-sakalla oynamanın hükmü nedir?
    a) Namaz bozulur.
    b) Mekruh işlenmiş olur.
    c) Sehiv secdesi gerekir.
    d) Bir şey olmaz.

    14- Erkekler için namazı çorapsız kılmanın hükmü nedir?
    a) Farz
    b) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap

    15- Sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra sol tarafa birazcık uzanıp ALLAH'ı zikretmenin hükmü nedir?
    a) Farz
    e) Vacip
    c) Sünnet
    d) Müstehap
    birde süpriz var dikkatini çekermi kardeşlerin bakacağız?
    Yazar : Risale Forum
    Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:

  7. #7
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    İstanbul
    Mesajlar Mesajlar
    5.775
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 1237 + 95804


    Cevap: mini test

    Abi sonunda cevap anahtarı olacaktı unuttunuz galiba Hani teyid etmek için
    Güzel sorular Allah razı olsun...
    Yazar : Risale Forum
    Vazifelerini ücrete bağlayanlar asla ıslahçi olamazlar.
    M.fethullah GÜLEN

  8. #8
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    KÜTAHYA
    Mesajlar Mesajlar
    1.670
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 550 + 43689


    Cevap: mini test

    Alıntı mihrimah Nickli Üyeden Alıntı [Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]
    Abi sonunda cevap anahtarı olacaktı unuttunuz galiba Hani teyid etmek için
    Güzel sorular Allah razı olsun...
    araya senin girmenibekledim:005:
    1-a 2-a 3-c 4-b 5-b 6-c 7-e 8-c 9-c 10-a 11-a 12-c 13-a 14-c 15-c:045:
    Yazar : Risale Forum
    Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:

  9. #9
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Yer
    İstanbul
    Mesajlar Mesajlar
    5.775
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 1237 + 95804


    Cevap: mini test

    Alıntı ARİF Nickli Üyeden Alıntı [Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]
    araya senin girmenibekledim:005:
    1-a 2-a 3-c 4-b 5-b 6-c 7-e 8-c 9-c 10-a 11-a 12-c 13-a 14-c 15-c:045:
    Bakaım doğru mu cevap anahtarı
    Yazar : Risale Forum
    Vazifelerini ücrete bağlayanlar asla ıslahçi olamazlar.
    M.fethullah GÜLEN

  10. #10
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Nereden Yer
    İstanbul
    Mesajlar Mesajlar
    124
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 71 + 2092


    Cevap: mini test

    Sorular çok güzel ellerinize sağlık..cevaplar da 7.nin dışındakiler doğru..:028:7ci sorunun cevabı sanırım b olmalıydı...ÖYLE DEĞİL Mİ?:015:
    Yazar : Risale Forum

Sayfa 1/2 12 SonSon

Facebook Yorumları

Facebook Giriş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Sosyal İmleme

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222