Yazar : Risale Forumhani ya.ben üzüntüden görme duygumu da kaybettim galiba.yokki orada.Şualar Nickli Üyeden Alıntı
Yazar : Risale Forumhani ya.ben üzüntüden görme duygumu da kaybettim galiba.yokki orada.Şualar Nickli Üyeden Alıntı
sergerdan Allah razı olsun çok güzeller güzel kardeşim..Yazar : Risale Forum
"Eli boş varılmaz varılan yere, Boş gelmedim yâ Râb, ben suç getirdim! Dağlar çekemezken o ağır yükü, Sırtımda iki büklüm pek güç getirdim..."
Yazar : Risale ForumAllah senden de razı olsun abi,begendiginize sevindim.hulusi Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi hayatının saadet içindeki Kemâli ise: Senin hayatının âyinesinde temessül eden Şems-i Ezelî'nin envârını hissedip sevmektir. Zîşuur olarak Ona şevk göstermektir.Onun muhabbetiyle kendinden geçmektir. Kalbin göz bebeğinde aks-i nurunu yerleştirmektir.
sergerdan emeğinize değmiş..çok hoş resimler...Yazar : Risale Forum
çocukken, ne önemi vardı yalnızlığın
nasılsa oyuncaklarımız vardı oyunlarımız.
bilmezdik beş para etmezlere; oyuncak olduğunu insanların.
nasıl acıttığını bilmezdik ağlamanın
ne kadar zalim olduğunu ağlatanların...
çocuktuk sadece ve hep masumiyet kokardık....
Yazar : Risale ForumKonu
Emir Olmanın Kötülüğü
Ravi
Ebu Zerr
Hadis
"Ey Allah`ın Resulü! "dedim, "beni memur ta`yin etmez misin?" Bu sözüm üzerine, elini omuzuma vurdu ve sonra da: "Ey Ebu Zerr, sen zayıfsın, memurluk ise bir emanettir. (Hakkını veremediğin taktirde) kıyamet günü rüsvaylık ve pişmanlıktır. Ancak kim onu hakederek alır ve onun sebebiyle üzerine düşen vazifeleri eksiksiz eda ederse o hariç" buyurdu. (Ebu Davud`un diğer bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Ey Ebu Zerr, ben seni zayıf görüyorum. Ben kendim için istediğimi senin için de isterim. Sakın iki kişi üzerine amir olma, yetim malına da velilik yapma." Yine Ebu Davud`un bir diğer rivayeti [Haraç 5, (2934)] şöyle: "Resulullah (sav) buyurdu ki: "Ariflik haktır, halka ariflik gereklidir, ancak arifler ateştedir.")
Şimdi hayatının saadet içindeki Kemâli ise: Senin hayatının âyinesinde temessül eden Şems-i Ezelî'nin envârını hissedip sevmektir. Zîşuur olarak Ona şevk göstermektir.Onun muhabbetiyle kendinden geçmektir. Kalbin göz bebeğinde aks-i nurunu yerleştirmektir.
hayırlı geceler gözleri kapalı kalpleri açık olanlara....................................Yazar : Risale Forum
"Leyla değilim dost,Lakin çöle çağırsan gelirim.Sana 'yalan' halde gelmem,Toplarım özümü 'yalın' halde gelirim.Kapıyı çaldığım da 'Kim O?' dersen...'Sensin Efendim!' derimBen olmam kapıda 'Sen' olur gelirimSen gel de yeter ki,Yola yük olmam'Yol' olur gelirim. -(hz.mevlana)
ben cıkıyorum.herkese hayırlı aksamlar..Yazar : Risale Forum
Yazar : Risale ForumAllah a emanet,yarının bugününden hayır olsun inş.istiğna Nickli Üyeden Alıntı
Ben de çıkacaktım ama çıkamadım?..
Yazar : Risale Forumamin sizinde.inş.Sergerdan Nickli Üyeden Alıntı
beni öyle güldürdünüzzzki kalbım katılasırsa bunu sebebi sizsiniz abi
haberiniz olsun.
size hayırlı geceler inş bende çıkıyorum......... dualarınızda unutmayın inş. özellikle istiyorum sabah namazından sonraki dualarınızda....Yazar : Risale Forum
"Leyla değilim dost,Lakin çöle çağırsan gelirim.Sana 'yalan' halde gelmem,Toplarım özümü 'yalın' halde gelirim.Kapıyı çaldığım da 'Kim O?' dersen...'Sensin Efendim!' derimBen olmam kapıda 'Sen' olur gelirimSen gel de yeter ki,Yola yük olmam'Yol' olur gelirim. -(hz.mevlana)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Sosyal İmleme