Bu konudaki en beğenilen mesaja bak. Tıklayınız.

2 sonuçtan 1 ile 2 arası

  1. #1
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Nereden Yer
    afyon
    Mesajlar Mesajlar
    750
    Blog Blog Girişleri
    1
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 111 + 4350


    1 üyeden 0 kişi bu mesajı faydalı buldu.

    Kur’an-ı kerim meal soruları 10. Cüz

    1-Mescidi harama yaklaşmaları yasaklananlar kimlerdir? ( 9 / 28)

    a)Allaha ortak koşanlar / müşrikler

    b)İkiyüzlüler / münafıklar
    c)Hıristiyanlar
    d)Yahudiler

    2-İman edenlerin, sayılarının çokluğuyla övündükleri, ama bu çokluğun kendilerine hiçbir yarar sağlamadığı, bütün genişliğine rağmen yeryüzünün kendilerine dar geldiği savaş aşağıdakilerden hangisidir? ( 9 / 25)
    a)Bedir
    b)Uhud
    c)Mute
    d)Huneyn

    3.boyun eğerek kendi elleriyle verinceye kadar ehli kitapla savaşılmasını emreden ayette bahsedilen vergi aşağıdakilerden hangisidir? ( 9 / 29)

    a)Haraç

    b)Öşür
    c)Cizye
    d)Zekât

    4.gökler ve yer yaratıldığından beri Allah katında ayların sayısı kaçtır? ( 9 / 36)

    a)Altı

    b)On iki
    c)Yirmi dört
    d)Belli değildir

    5. haram ayların sayısı kaçtır? ( 9 / 36)

    a)İki

    b)Üç
    c)Dört
    d)Beş

    6. savaşa katılmayan ve “ eğer gücümüz yetseydi elbette sizinle beraber sefere çıkardık.” Diye Allaha yemin edenlerin bu mazeretleri nasıl değerlendirilmektedir? ( 9 / 42, 46)

    a)Onlar eğer savaşa çıkmak isteselerdi elbette bunun için hazırlık yaparlardı

    b)Bu mazeretlerinde samimidirler.
    c)Savaşa çıkmamaları günah teşkil etmemiştir.
    d)Savaşa katılmamaları onlar için daha hayırlıdır.

    7. “eğer içinizden sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelir, yüz kişi bulunursa inkâr edenlerden bin kişiye galip gelir.” Ayet mealindeki bire on oranı daha sonra bire iki şeklinde ifade edilmiştir. Ayette bu duruma gerekçe olarak gösterilen husus aşağıdakilerden hangisidir?
    ( 8 / 65- 66
    )

    a)İnkâr edenlerin gücünün artması

    b)İnananların zayıf olması
    c)İnananları denemek
    d)İnkâr edenlerin bir süreliğine sevinmeleri

    8. inananlar hangi durumda “babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin.” Yasağına muhatap olmaktadırlar? ( 9 / 23)

    a)Babaları ve kardeşleri Yahudilerle alış verişe devam ettikleri sürece

    b)Babaları ve kardeşleri haramlığı kesin olan içki ve kumara devam ettikleri sürece
    c)Babaları ve kardeşleri küfrü, imana tercih ettikleri sürece
    d)Babaları ve kardeşleri inanmalarına rağmen Salih amel işlemedikleri sürece

    9. inanların birbirileriyle çekişmesi hangi gerekçelerle yasaklanmıştır? ( 8 / 46)

    a)Çekişirseniz Allah sizi sevmez

    b)Çekişirseniz hidayetten uzaklaşıp helake müstahak olursunuz
    c)Çekişirseniz Allah size kat, kat azap eder
    d)Çekişirseniz gevşersiniz ve gücünüz elden gider
    10. ganimetlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ( 8 / 41, 69)

    a)Müminlere haram kılınmıştır

    b)Ganimetlerin tamamı yoksullara dağıtılır
    c)Müminler, ganimetlerin helal ve temiz olanlarını yiyebilirler.
    d)Savaşa katılanlar dışında kimseye ganimetten pay verilmez.

    11. haram ayların yerlerini değiştirme ( nesi’) uygulaması nasıl nitelendirilmektedir? ( 9 / 37)

    a)Bir zorunluluk
    b)Küfürde ileri gitmek
    c)Gereksiz ve önemsiz bir iş
    d)Faydalı bir uygulama

    12. “şüphesiz Allah katında, yeryüzündeki yaratıkların en kötüsü …………….” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? ( 8 / 55)
    a)Şeytandır
    b)Putlardır
    c)İnkâr edenlerdir
    d)omuzlardır

    13.“ onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın.” Ayet mealinin devamında bu emrin gerekçesi nasıl açıklanmaktadır? ( 8 / 60)
    a)Allahın düşmanı ve sizin düşmanınızı korkutmanız için
    b)Kendinize güven sağlamanız ve övünebilmeniz için
    c)Gerektiğinde güç gösterisi yapabilmeniz için
    d)Bunlardan elde edilecek gelirlerle güçlü olabilmeniz için

    14.“münafıklar ve kalplerinde hastalık bulunanlar ‘ bunları ……… Aldatmış’ diyorlardı” ayet mealinde boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir? ( 8 / 49)

    a)Ataları

    b)Akılları
    c)Gururları
    d)Dinleri

    15.Berae süresi olarak da bilinen ve başında “besmele” bulunmayan tek süre aşağıdakilerden hangisidir?

    a)en’am

    b)nahl
    c)tevbe
    d)enfal

    16.Aşağıdakilerden hangisi huneyn gününde Allahın müminlere gönderdiği yardımlardandır?
    ( 9 / 25–26)
    a)Yağmur yağdırması
    b)Düşmanların üzerine ebabil kuşları göndermesi
    c)Düşmanların gözlerini kör, kulaklarını sağır etmesi
    d)Görünmeyen askerler göndermesi

    17.Yahudiler aşağıdaki kişilerden hangisini “ Allahın oğlu” olarak nitelemektedirler? ( 9 / 30)
    a)Hz. Üzeyir
    b)Hz. Musa
    c)Hz.. ishak
    d)Hz. İsa

    18.Sadakalarının kabul edilmeyeceği bildirilenlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ( 9 / 53- 54)

    a)Zengin olmadıkları halde sadaka vermeye kalkışırlar

    b)Allah’ı ve elçisini inkâr ederler
    c)Sadakayı istemeyerek verirler
    d)Namaz konusunda tembellik ederler

    19.Aşağıdakilerden hangisine ganimetin beşte birinden pay ayrılmaz? ( 8/ 41)

    a)Yoksullar

    b)Yetimler
    c)Allah ve elçisi
    d)Kalpleri İslam’a ısındırılmak istenenler

    20.aşağıdakilerden hangisi zekât verilecek kimselerden değildir? ( 9 / 60)

    a)Fakirler

    b)Yolcular
    c)Peygamber ve yakınları
    d)Kalpleri İslam’a ısındırılmak istenenler



    Benzer Konular
    Kur’an-ı kerim meal soruları 11. Cüz
    Kur’an-ı kerim meal soruları 11. Cüz 1. Göklerin ve yerin mülkü konusunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur? ( 9 / 116) a) göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. b) Göklerin ve yerin mülkü Allah ve resulünündür. c) Göklerin ve yerin mülkü buralarda
    Kur'ân-ı kerîm meal soruları 20. Cüz
    Kur'ân-ı kerîm meal soruları 20. Cüz 1- İnsanların ahirette alacakları cezalar veya mükâfatlar hangi ölçüye göre belirlenecektir? (27/89-90) a) İnsanların soylarındaki asalete göre b) Irklarına ve renklerine göre c) Davranışlarındaki iyiliğe
    Kur’an-ı kerim meal soruları 7. Cüz
    Kur’an-ı kerim meal soruları 7. Cüz 1. I. On yoksulu doyurmak II. on yoksulu giydirmek III. bir köle azat etmek IV. üç gün oruç tutmak V. bir koyun kurban etmek Bile, bile yaptıkları yeminlerini bozanlar, kefaret olarak yukarıdakiler
    Kur’an-ı kerim meal soruları 5. Cüz
    Kur’an-ı kerim meal soruları 5. Cüz 1. “Allah emanetleri…..vermenizi emreder.” Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (4/ 58) a) Müslümanlara b) Mevki sahiplerine c) Ehline d) Güçlülere 2. I. cünüp
    Kur'ân-ı kerîm meal soruları 23. Cüz
    Kur'ân-ı kerîm meal soruları 23. Cüz 1. "Allah'ın size verdiği rızıktan Allah yolunda harcayın." dendiğinde "Dileseydi Allah'ın doyurabileceği kimseleri biz mi doyuracağız?"diye karşılık verenler kimlerdir? (36/47) a) İnkâr edenler
    Yazar : Risale Forum
    Konu kasif tarafından (30-04-2012 Saat 08:35 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2013
    Mesajlar Mesajlar
    2
    Tecrube  Tecrübe Puanı: 28 + 40


    2 üyeden 2 kişi bu mesajı faydalı buldu.

    Cevap: Kur’an-ı kerim meal soruları 10. Cüz

    1-a 2-d 3-c 4-b 5-c 6-a 7-c 8-c 9-b 10-c 11-b 12-c 13-a 14-d 15-c 16-c 17-a 18-b 19-c 20-c
    Yazar : Risale Forum

Facebook Yorumları

Facebook Giriş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Sosyal İmleme

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222