İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; farklı renk, tat koku ve aroma özellikleriyle bilinen 'Adana yerel karpuzu' çeşidinin yok olmaması için çalışma başlattı. Kurumun hazırladığı "Adana yerel karpuzu yetiştiriciliği projesi" Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe almaya hak kazandı. 297 bin 474 lira bütçesi olan projenin yüzde 15'i, İl Özel İdaresi'nce destekleniyor. Adana'nın Karaisalı ilçesi'ne bağlı Çakallı Köyü'nde 5 çiftçiye ait 25'er dekarlık alanda ekimi yapılan karpuzun hasat dönemi öncesi tanıtımı yapıldı.

[Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]