Yazar : Risale ForumAllah razı olsun eyvallahMerih Nickli Üyeden Alıntı [Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]
Yazar : Risale ForumAllah razı olsun eyvallahMerih Nickli Üyeden Alıntı [Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.Üye olmak için Tıklayınız.]
"Eli boş varılmaz varılan yere, Boş gelmedim yâ Râb, ben suç getirdim! Dağlar çekemezken o ağır yükü, Sırtımda iki büklüm pek güç getirdim..."
Ezberlemek hafızayı açar.Yazar : Risale Forum
ezber yapmak en zayif noktalarimdan biridir galiba :s
guzel paylasim Allah razi olsun...
Davasını ifade eden kazanır.Yazar : Risale Forum
Ah Zübeyir abi ahh..
Zübeyir Abiden Bir MektupYazar : Risale Forum
Aziz ve Fedâi kardeşim
Halil
Hem sana, hem kıymetli ve muhterem kardeşim Mustafa’ya çok selâm ederim. Risâle-i Nur’un Nevvar, feyyaz, füsunkâr mutaleasında ve kudsî hizmetinde muvaffakiyetler dilerim.
Mektubunu aldım. Seninle görüşünce bende fedaîliğe doğru olan ruhum nasıl ihtizaza gelirse mektubun da beni öylece mütehassıs etti. Gelip giden kardeşlerden dâima soruyordum, acaba hasta mı diye merak ediyordum. Artık benimle senin eski canlılık günlerim geçti, bundan sonra sıhhatına çok dikkat et.. Başta Üstadımız Sertacımız Sevgili Üstadımız Kendini dâima koruyordu. Üstadımızın hizmetine girdikten sonra ayıldım, kendimi korumaya başladım, fakat eski dikkatsizliğimden ileri gelen rahatsızlıklar ibadetime, hizmetime zarar vermiye başlamıştı. Elhamdûlillah eskisinden çok farklıyım şimdi çalışabiliyorum. Ankara ve İstanbul kalabalıktır. Orada yapacağım işleri yapamıyorum. Bunun için daha bir müddet kalacağım.
Aziz kardeşim!
Dünya fanidir. Sıkıntısı da fani, sevinci de fanidir. Cefası fani safası da fanidir. Senin öyle çillelerle cefalarla ve lütf-u ilâhi sayesinde gördüğün hizmetler bir bin kıymetindedir. Merhum, Mübeccel, âsil ve sevgili Üstadımız hasta bir talebesine çok defa diyordu ki; “Senin bu hastalığınla yazdığın üç-dört sahifelik hizmet, sıhhatli halinde yirmi sahifeden daha makbuldûr.” mealinde ders verirdi.
Gündüz uykusunu sakın sakın fazla uyuma. Yatsın uyup sabahtan kalk kendini Süleymaniye veya daha uzak, fatih’e koş. Gündüz bir iki saattan fazla uyku bütün hastalıkların başı olan sebeplerden birisidir. Hasta da olsan sabahleyin fırla fırla ya Allah deyip bu yaz havasından in ilâhi feyzinden istifade et. Üstadımız yaz kış daima bütün ömründe çıkmış ve dağlara, bahçelere yürüyerek gitmiş… E.dağında, Barla’da o mecalsiz halinde mutlaka dışarı çıkıyor ve yürüyordu. Sıhhatın en büyük muhafızı üç nimeti ilahiyede.
1- Temiz Hava.
2- Her gün yürüme
3- Yemekleri vaktinde saatinde yeme.
Dûana çok muhtaç
Kusurlu kardaşın Zübeyir
Müslümanlar Dik Durun! Karşınızda Leşler Var!
Salih Mirzabeyoğlu
Risâle-i Nur’u sadakat ve devamla okumakYazar : Risale Forum
Risâle-i Nur’u sadakat ve devamla okuyan hakikî bir Nur talebesi, ahlâken düşük insanlar arasında kalsa da ahlâkını bozmadan onlardan uzaklaşıp kendini kurtarıyor. Hem ahlâk ve terbiyesini yükseltmek için nefis mücadelesine girişiyor. Risâle-i Nur’dan aldığı malûmat ve imânî kuvvetle muvaffak oluyor. Hem kendini o bozuk cemiyete ve kimselere kaptırmıyor; bilakis Risâle-i Nur’u neşrederek imânî esasların zayıflaması neticesi olarak bozulan o cemiyeti ikna ve ıslâh etmek cehdine sahip oluyor. İçtimaî yüksek esaslarla mücehhez bir ıslâhatçı gibi gaye ve prensibinde terakkiler kaydediyor. Dâvâsını yürütmekte ve yerleştirmekte âdetâ zaferden zafere koşmaya başlıyor.
-İnsan beşerdir,hata edebilir.Hususan külli ve umumi bir davanın hizmetkarlarına yapılan taarruzların çokluğu,şeraitin (şatların) ağırlığı,davayı inkişaf ettirmek,hizmetin önüne çekilen dehşetli maniaları yıkabilmek için çeşitli hizmet şık ve şekilleri ararken hepsinde %100 isabete muvaffak olmak pek müşküldürYazar : Risale Forum
-Düşünmek demek,meselenin neden ibaret olduğunu tesbit ettikten sonra lazım gelen tedbirleri sükunetle almak demektir.
-Acı nasihat faydalı bir şerbettir.
-Büyük zatların sözünde bazen 70 mana bulunur.
-Hususi okumanı terk etme.
-Şimdi oku;kabirde okuyamazsın!
Risâle-i Nur, zihni teferruatla dağıtmazYazar : Risale Forum
Risâle-i Nur câmi hakikatlar ve veciz sözler hazinesidir. Bir cümlede bir sayfalık, bir sayfada on sayfalık, bir risâlede bir kitaplık mânâ ifade eden ve câmiülkelim hususiyetine mâlik olan bir şâheserdir. Bunun içindir ki, dersleri çok tesirlidir ve gayet nâfizdir. Mütehassıs zatlarca malûmdur ki, imanî meselelerde fazla tafsilât, dersin tesir ve tefhimini zorlaştırabilir. O derslerin kanaat verici ve tatminkâr olmasında çok defa faydalı bir netice elde edilemez. Bu hakikate binaen, bilhassa imânî hakikatların mücmel olarak ders verilmesi daha tesirli ve daha verimli ve daha anlayışlı olur ve olmaktadır. Bu düstura istinaden Risale-i Nur tafsilâta ve teferruata dalmamıştır. Zihni teferruatla dağıtmamak metodunu esas tutmuştur.
Müslümanlar Dik Durun! Karşınızda Leşler Var!
Salih Mirzabeyoğlu
İnsan yaşlandıkça, imtihan şiddetlenir.Yazar : Risale Forum
demekki herzaman bir öncekinden daha hazırlıklı olmak gerek demekki iki günü bir olan ziyandadır demekki insan gelişmeli geliştirmeli kendisini .
nekadar hoş paylaşımlar MAŞALLAH BAREKALLAH ALLAH razı hoşnut olsun inş. bunlarıda sadece okumakla kalmayıp hayatına hayat yapanlardan etsin bizleri yüce rabbim.amin.
Allahü teâlâ, bazı kimseleri, insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratmıştır. İnsanlar, ihtiyaçları için onlara başvururlar. İşte bunlar, kabir azabından emindirler...(taberani):037:
Ey nefsim!Yazar : Risale Forum
Her karşılaştığın kimseye hastalığından bahsetme. Bilmeyerek evhama düşmeğe sebebiyet verme. Hastalığına ehemmiyet verdikçe şişer. Ehemmiyet vermezsen söner. Dualar edip manevî imdadına yetişilmesi için sana daimi duacı olacak bir nur kardeşine hastalığını arzetmek olabilir.
Zihinde hayaller ne kadar kuvvetli ve çok olursa,muhayyile unsurları o kadar bol ve sağlam demektir.Bunun için,beklenen şeylerin Kur'ani hakikatler gibi açık ve sağlam olması,hem hafıza,hem muhayyile için çok faydalıdır.Yazar : Risale Forum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Sosyal İmleme